Stanovi za izbeglice i u Futogu

Pored lokacije u Veterniku, gradske vlasti Novog Sada obezbediće još jednu lokaciju za izgradnju stanova za izbeglice, i to u Futogu.
Pored lokacije u Veterniku, gradske vlasti Novog Sada obezbediće još jednu lokaciju za izgradnju stanova za izbeglice, i to u Futogu.

"Odlukom Skupštine grada obezbeđena je lokacija u Veterniku za izgradnju 265 stanova za izbegle i prognane sa prostora Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a sada za to obezbeđujemo još jednu lokaciju, i to u Futogu, za izgradnju još oko 250 stanova. Time bi, trajnim smeštajem za oko 500 porodica, uspeli da rešimo ključno pitanje stanovanja prognanih Srba", piše u saopštenju gradonačelnika Miloša Vučevića.

Pored toga, Novi Sad je angažovan i u realizaciji drugih programa u vezi sa rešavanjem stambenog pitanja izbeglica, putem dodele građevinskog materijala onima koji su počeli da grade kuće, a ne mogu sami da ih završe, kao i dodelom montažnih kuća za one koji imaju obezbeđene placeve.

"Grad Novi Sad podržava i druge oblike saradnje sa zavičajnim udruženjima, a u cilju očuvanja kulturnog identiteta naših sugrađana kojima je Novi Sad postao novi dom", naveo je gradonačelnik.

  • N.SAD

    05.08.2015 21:45
    ZA MILU
    Normalno Mile da imovina pripadne onome ko je od tebe kupi a to što si ti prodavao hektar zemlje po 5000 maraka a sad samo placevi vrede od 20000-50000 eura e to je tvoj problem.Nekad je hektar vredio 5000 maraka da bi kad su izbeglice došle prodavali jedan plac od 5 ari za taj novac pa od seljaka u čizmama postaše gospoda ali izleda na žalost pare potrošiše a zemlje više nema.Ja došao iz grada u selo i kažu mi sad sam ja građanin.a ti seljak.Mnogi su pare potrošili na heroin za svoju decu i unučad(komšiluk).Treba li nekome objašnjavati koliko je vredela zemlja na potezu GSP-Futog a koliko vredi sad samo jedan plac.Neki nisu ni sanjali da njiva toliko može roditi i dati prinosa u ,,žitu''.Nikad zadovoljni.Ništa ti nikome nisi dao nego si prodao ako si šta imao jer ti si čovek koji samo uzima i prodaje tuđe jer svoje nemaš jer ništa nisi stek'o nego nasledio, siguran sam u to 1000%.Treba li pričati o parama koje su uzimate od izbeglica legalno za nekakve takse,dozvole i sl. a sami morali raditi struju, vodu i nisi im ti to Mile napravio nego si im to naplatio desetostruko.10% para je išlo državi i gradu a 90% su trpali u svoje džepove(lično iskustvo).
  • N.SAD

    05.08.2015 21:25
    ..
    Da čovek ne poveruje koliko je na ovom sajtu fašista koji se predstavljaju nekakvim tolerantnim i multikultularnim građanima.Pre svega iz njihovih tekstova se može zaključiti kojoj oni političkoj opciji pripadaju i verovatno žale što njihovi lideri nisu to uradili tj.pokupili pare od EU na račun izbeglica a njima podelili stanove jer ti paraziti još žive u bakinim i dekinim stanovima jer oni nisu uspeli za 50 godina ništa uraditi nego su gledali da sve dobiju džaba.Siguran sam 99,9% da žive u stanovima koje nisu kupili nego nasledili ili dobili.Svi zaboravljaju ko su naj veći investitori u Vojvodini.Pogledajte koliko je kuća izgrađeno, koliko cigle,cementa,kreča,pločica itd. je za te kuće moralo biti napravljeno.Nek neko navede veću investiciju od navedene u poslednjih 20 godina.Dobro nam došli braćo Srbi u Veternik i Futog a paraziti ćese rešiti sami sebe.Gurni mu dinar u džep i pričaće drugačije.
  • Rođen u Voši

    05.08.2015 21:08
    Oluja je bila pogubna...
    @sramota

    Poštovani gospodine, reč (pridev) "srpsko" se piše malim slovom.
    Koliko god vi voleli Srbiju.
    Uzgred, evo npr ja ne slavim "Oluju"; ona je donela haos i bespravnu gradnju u NS i okolini (Vjeternik i Fjutog naročito), oborila nivo kulturnih navika Novosađana, smanjila mogućnost zapošljavanja, itd. :-(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti