Stanovnici Čeneja ipak ne žele seoske straže

Zbog sve učestalijih krađa, stanovnici Čeneja juče su organizovali sastanak s policijom. Okupljeni nisu prihvatili predlog da se organizuje seoska straža kao vid samozaštite. 
Zbog sve učestalijih krađa, stanovnici Čeneja juče su organizovali sastanak s policijom. Okupljeni nisu prihvatili predlog da se organizuje seoska straža kao vid samozaštite.

Zbor je sazvan na inicijativu Udruženih poljoprivrednika Srbije, kako bi se ocenila bezbednosna situacija u selu nakon prošlomesečnog obećanja organa reda da će se više angažovati kako bi zaštitili imovinu meštana.

Zamenik načelnika odeljenja policije Velimir Kovačević rekao je da ne postoje prepreke da Čenej dobije dvadesetčetvoročasovnu policijsku patrolu ukoliko joj budu obezbeđene prostorije i kada policija svoje redove popuni pripravnicima. Ovom zaključku prethodila je jednoiposatna rasprava tokom koje se čulo mnoštvo primedbi na račun rada policije, pre svega zbog toga što većina krivičnih dela nije rasvetljena.

- Mene su prošle godine pet puta opljačkali na razne načine i zbog toga sam veoma revoltiran – rekao je Svetozar Murgaški, predsednik Udruženih poljoprivrednika Srbije. - Posle 10. januara su mi upali u dvorište i polupali stakla na kolima. Policija do danas nije pronašla nijednog počinioca, odnosno lopova koji kradu sve što im dođe pod ruku. Gorivo, akumulatore, motokultivatore, traktore, prikolice, agregate, kazane za rakiju, eklektrične kablove, voće, drva... - revoltiran je bio Murgaški koji je predložio organizaciju seoskih straža, što je ipak aklamacijom prisutnih odbijeno kao mogućnost.

Milenko Stojić, još jedan žitelj Čeneja koji je u više navrata pokraden, kaže da su mu prvo odneli pumpu za vodu, akumulator s traktora, sledeće godine gorivo, trimere, motornu testeru. Jesenas su mu ukrali i traktor. - Šteta koju sam pretrpeo iznosi više od 7.000 evra. Ja nemam sad čime da radim. Ne vidim da se nešto uradilo na mom slučaju - kaže Stojić, a prenosi "Dnevnik".

Od kolikog je značaja za rasvetljavanje krađa to da meštani prijavljuju dela objasnio je Velimir Kovačević rekavši da su svi prijavljeni ukradeni predmeti u jedinstvenom sistemu evidencije, pa tako gde god da se pojave u prodaji, može da se utvrdi čiji su, što će lopove odvraćati od krađe.

  • 26.02.2014 13:37
    @anonimus
    Kad bi svako imao oruzje kao u Teksasu, vise bi lopovi ubijali ostecene nego obrnuto. Tamo ima preko 4 puta vise ubistava na 100.000 stanovnika. Kod nas bi bilo daleko gore posto nam je ekonomija u raspadu, a socijalne razlike sve vece. 99% lopova ne krade iz obesti, nego iz potrebe da prezivi. Trazili ste kapitalizam, dozvolili da oni u foteljama uniste drzavu i podrzavali ih, pa sad trpite posledice!
  • Ovo nije drzava

    26.02.2014 10:36
    Meni su ukrali bocu za vodu sa bicikla koji sam gurao pored sebe na najlonu, a nakon dva reda pijace primetio sam kako je vec i prodaju po ceni od 150 dinara.
  • 26.02.2014 10:04
    Pošto imam želju da jednog lepog dana kupim ili napravim kuću negde van grada znači prvo što što moram da pravim je kanal s krokodilima, pa pojas od minskih polja i ako to sve prođe da bude još jedan pojas sa gladnim i besnim psima. Naravno mostić preko kanala sa krokodilima da se diže.

    Izem ti u kakvoj državi živimo...
    Izglasati zakon kao u Americi, ako ti lopov ili bilo ne ovlašteno upadne na posed možeš korisiti oružije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti