Štrajkuju radnici Borovicine firme jer ne dobijaju plate

Zaposleni u preduzeću "Dunav grupa agregati", nekadašnjem "Heroj Pinkiju", danas su održali štrajk upozorenja zbog neisplaćenih 14 zarada.

 

Zaposleni u preduzeću "Dunav grupa agregati", nekadašnjem "Heroj Pinkiju", danas su održali štrajk upozorenja zbog neisplaćenih 14 zarada.

Iako je bilo najavljeno, nije održan sastanak sa vlasnikom Dušanom Borovicom koji je javio da je bolestan i da ne može da dođe.

Predstavnik radnika Novica Cvetković kaže za 021 da su se dogovorili da 6. marta probaju da održe novi sastanak sa Borovicom. Kako je naveo, na sastanak će biti poslata grupa predstavnika radnika i nadaju se da će uspeti da postignu neki dogovor.

Radnici su stupili u štrajk jer mesecima nisu primili plate, pri čemu preduzeće ne radi još od septembra 2012. godine. U protekle tri godine oni su nekoliko puta protestovali, čak i blokirali Dunav brodovima, ali do danas im nije povezan radni staž, mesecima im nisu overene zdravstvene knižice, a dobili su samo manji deo zaostalih zarada.

  • @ Boki

    06.03.2014 13:16
    Nema on cerku
  • boki

    06.03.2014 07:35
    @sasa
    Ne moraju da idu u Rumu.Neka dodju do NS caffe-a , tamo je cesto vidjen gost u pratnji cerke(mada mozda je i svalerka), sa velikom meckom.sastaje se sa SNS kadrovima.Sve vam je jasno.
  • boki

    06.03.2014 07:31
    @Sasa
    Sasa,ne treba da idu u Rumu.Borovica cesto dolazi sa svojom meckom u NS caffe u ulici B>Cosica gde se sastaje sa clanovima SNS.Provereno.Ako radnici zele da ga vide , da se ne trose za put u Rumu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.