Stranke duguju milione za zakup prostorija u Novom Sadu

Političke partije "Poslovnom prostoru" duguju devet miliona dinara za zakup stranačkih prostorija.

Političke partije "Poslovnom prostoru" duguju devet miliona dinara za zakup stranačkih prostorija.

Ubedljivo najveći dužnik je Liberalno demokratska partija sa više od 3,5 miliona dinara. Na drugom mestu je Srpska radikalna stranka sa više od milion i po dinara duga, a sledi ih Pokret socijalista, koji duguje oko milion dinara. Dug je veliki iako stranke, umesto pune cene, plaćaju 60 odsto tržišne cene.

Dug LDP-a je od aprila prošle godine porastao za 100.000 dinara. U toj stranci kažu da je njihovo slabljenje na političkoj sceni dodatno uticalo na rast duga. Nadaju se da će dug biti reprogramiran, a najbitnije im je da se uredi finansiranje političkih partija.

U Srpskoj radikalnoj stranci kažu da su za dug najviše krivi sadašnji naprednjaci. Tvrde da je do razlaza 2008. godine napravljen najveći deo duga. "Kada tužba stigne, dugovanja namirujemo po prioritetima. Svaki dinar koji nam legne na račun odlazi na isplatu duga", kažu radikali.

Direktor "Poslovnog prostora", Zoran Jovčić, navodi da to preduzeće preduzima sve mere iz svoje nadležnosti kako bi naplatilo dugove od stranaka. "Liga socijaldemokrata Vojvodine duguje 586.595 dinara, a postignut je ugovor da se dug isplaćuje na rate", kaže on.

  • Miona

    01.02.2015 17:11
    Mozda bi stranke i platile dug da sav novac nije pokrala prethodna vlast. Nije pravedno prema jednom privatniku koji uredno mora da plati zakup lokala, pa cak i da taj mesec nista pazara nije imao. Zakon o zakupu poslovnih prostora je za sve isti!
  • Kaćanin

    31.01.2015 19:09
    SPO
    Clanovi SPO-a prednjace u porodnickom zaposljavanju pa tako ima "vikend fakultetlija"(to su oni kojim je stranka zavrsila vecernji fakultet za par dana i sad sefuju u nekom JKP-u. koji su toliko bezobrazni da zena,sin,cerka,brat,snajka,snajkini itd...rade u nekom JKP-u pa nek oni to sada placaju a ne kumovi firme i cvarak fest..
  • Veljko

    31.01.2015 18:34
    Ovo obrnuto proporcionalno, što manje glasovova to veći dug.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti