Suspendovan novosadski advokat jer je prekršio obustavu rada

Upravni odbor Advokatske komore Vojvodine doneo je prvu odluku o suspenziji advokata zbog kršenja pravila o obustavi rada, saznaje 021.
Upravni odbor Advokatske komore Vojvodine doneo je prvu odluku o suspenziji advokata zbog kršenja pravila o obustavi rada, saznaje 021.

Advokat Kristijan Vencel se odazivao pozivima policije i suda i kao branilac po službenoj dužnosti zastupao klijenta pred sudom u Novom Sadu, kaže Dejan Uropina iz Advokatske komore Vojvodine.

On potvrđuje da je reč o težoj povredi advokatske dužnosti, Zakona o advokaturi, Statuta Advokatske komore i Kodeksa advokatske etike. Rešenje sa detaljnim objašnjenjima nalazi se ovde.

"Odluka o suspenziji doneta je zbog toga što je kolega Kristijan Vencel prekršio odluku o obustavi rada Advokatske komore Srbije, koja je obavezni dokument shodno pravilu 34.4. Kodeksa profesionalne etike advokata. Zbog toga je juče na Upravnom odboru doneta odluka o njegovoj suspenziji jer je protiv njega pokrenut disciplinski postupak i suspenzija će trajati do okončanja tog disciplinskog postupka", rekao je za 021 Ukropina.

Protiv Kristijana Vencela je pokrenut disciplinski postupak, a eventualna kazna može biti novčana ili brisanje iz imenika advokata. (Gordana Ćosić)

  • iz sela programer

    30.10.2014 16:55
    @Avatar
    Kad kurva o poštenju...
    G-dine a vi kao da još uvek kucate na pisaćoj mašini.
  • avatar

    24.10.2014 16:13
    Nepismenost u Srbiji
    Pitam se ima li bar neko, od ovih koji "pljuju"advokate i nazivaju ih pogrdnim imenima,ima visoku sručnu spremu ili su im svi koji imaju završen fakultet "klasni"neprijatelj,jer po nivou znanja koji prezentuju u svojim komentarima deluju kao da su završili večernju školu u nekom zabitom selu.
  • 23.10.2014 09:34
    @Adv
    "ne možete biti lekar ako niste član lekarske komore, inženjer ako niste član njihove"
    Samo što se upis u Lekarsku komoru plaća 6000 din.
    (http://www.lkv.org.rs/PagesUser/PhysicianServices.aspx), a u vašu 5000 evra.

    Vi ste, bre, lopine kako i većina vaših klijenata. Još tražite da vas podržimo, kao vi se borite za naše dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti