Sutra novi protest radnika na Trgu slobode

Savez samostalnih sindikata Grada Novog Sada pozvao je danas svoje članove na novi ulični protest povodom otpuštanja 19 radnika iz JKP "Informatika".
Savez samostalnih sindikata Grada Novog Sada pozvao je danas svoje članove na novi ulični protest povodom otpuštanja 19 radnika iz JKP "Informatika".

Sindikat je u saopštenju naveo da će se protest pod nazivom "Dajem crveni karton" održati sutra u 15.30h, na centralnom gradskom trgu.

Na protestu će govoriti radnici i članovi sindikata, predstavnici nevladinih organizacija, kao i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

Sindikat je istovremeno pozvao Novosađane na kafu, kako bi se na licu mesta uverili da kafa nije otrovana, aludirajući na priču iz medija da je lokalni odbornik i rukovodilac u Informatici optužio konobara u Skupštini grada da mu je doneo otrovanu kafu.

  • 03.04.2015 08:33
    jel to ona firma sto salje radnike dzabe na zlatibor?
  • Radnik

    03.04.2015 07:14
    Neradnik
    Ne znam ko su ti ljudi koji su otpušteni i da li su ili ne radili neki koristan posao. Ali cela Informatika je potpuno nepotrebna ustanova. Šta oni uopšte rade osim što preštampavaju račune koji stignu iz raznih JKP. To se zove "objedinjena naplata" i služi - NIČEMU! Zašto ja ne mogu da dobijem račun od onoga ko mi uslugu pruža? Jesam ja debil pa mora neko da mi nameće tutora koji će da mi "objedinjava" račune? Osim toga cela ustanova prinudne objedinjene naplate mi se čini vrlo nezakonita. Kad god odem da se žalim na nešto u Informatiku oni me upute na pružaoca usluga. A pružalac usluga me vrati na Informatiku - jer nisu oni izdali račun i nemaju veze sa time. I tako su me zezali sve dok nisam lično odneo dopis (i tražio da potpišu prijem u Informatici) u kojem kažem da odbijam da platim račun dok mi se neke stavke ne razjasne. Tek tada su mi odgovorili. Naravno i to je bilo zavlačenje i traženje izgovora ali su mi tek tada uopšte bilo šta odgovorili! Dakle sa stanovišta zdravog razuma SVI "zaposleni" u Informatici bi trebalo da dobiju otkaz jer cela njihova firma ne radi apsolutno ništa. To naravno važi i za mnoge druge slične "agencije" kao i za većinu zaposlenih u JKP koja zaista pružaju neku uslugu (npr. Gradsko zelenilo uglavnom dobro radi ali ih ima 5 puta više nego što je potrebno - i to uglavnom u administraciji, dok fali zaposlenih koji zaista rade ono što je posao GZ)
  • Odgovor

    03.04.2015 07:07
    Za sve one koji se pitaju
    Za sve one koji se pitaju gde je sindikat bio do sada, odgovor je da sindikat nije institucuja za sebe. Njega čine radnici firme, spremnih da se bore za prava radnika, što nije jednostavno jer su strah i nesigurnost veliki. Mi smo skupili snage i digli svoj glas. Pridružite nam se u odbrani prava ovih radnika, kao i svih ostalih radnika u budućnosti. Budućnost je u našem jedinstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti