Svaki peti frizerski salon radi na crno

U Novom Sadu ima oko hiljadu frizerskih salona, a njih bar dve stotine nije registrovano.
U Novom Sadu ima oko hiljadu frizerskih salona, a njih bar dve stotine nije registrovano.

Prema rečima Marka Trivunovića iz Sektora frizera pri Uniji poslodavaca Vojvodine, u poslednje vreme se masovno otvaraju saloni koji rade, ne u sivoj već u crnoj zoni.

- Nije posredi samo rad na crno već i to što frizerski saloni uopšte nisu registrovani u Agenciji za privredne registre - naglašava Trivunović. Kako kaže, na Novoj Detelinari, od oko 80 frizerskih salona koliko ih ima otvorenih u tom delu grada, bar 20 radi neprijavljeno.

- Na svakom salonu postoji njegov naziv i ostalo što ide uz ime, ali ako te podatke s vrata lokala potražite u APR-u, ime salona ne postoji. Ima i primera da na vratima lokala piše "lokal u pripremi" i to na prometnoj lokaciji, i da taj natpis stoji pa stoji a lokal radi - ističe Trivunović za Dnevni i dodaje da frizeri koji rade legalno u takvoj svakodnevici uopšte ne vide izlaz.

Kaže da registracija salona ne košta mnogo, ali da su troškovi poslovanja skupi pa je to objašnjenje zašto frizeri rade nelegalno, i u tome su, ističe, komotni, jer ih niko ne kontroliše. - Poreski inspektori, čini se, nemaju ni volje ni kapaciteta, nema ih mnogo u Novom Sadu, a oni imaju nadležnosti da kontrolišu sve, od registracije, prijave radnika do kontrole računa za porez i doprinose - objašnjava Trivunović.

  • 26.01.2015 22:23
    Ovo je da se smejes ili da places. Kao da se radi o ilegalnoj radnji u nekom sobicku u podrumu, pa im tesko uci u trag. Frizerski salon na sred ulice!
  • Siki Ns

    26.01.2015 14:23
    Kada zivis u korumpiranoj drzavi neplacanje poreza je herojski cin.u svakoj drugoj situaciji je sramota.
  • Serač

    26.01.2015 14:06
    Ma dobro jutro
    Ma dobro se Vi nama probudili. Ne samo frizeri, nego i radnici na gradilištu, gomile pomoćnih radnika za bilo koju firmu, gomile pripravnika koji rade kao pripravnici volonteri i do 5 godina. Zatim radnici po auto školama i sl. Država je smanjila plate i penzije, umesto da je stavila prst na čelo pa razmislila da će biti više uplaćivanih fondova,ako bi svaki poslodavac prijavio sve svoje zaposlene,ali ne, inspekcija rada je izopačena i za 300 evrića će poslodavcu licati cipele i sve što treba "poslodavcu" , to su jednostavno takvi ljudi ,svi ti inspektori, dupelisci privatnika , a ne znam stvarno zašto ova država "tako pametna i sposobna" već jednom nekontroliše i nesnima te inspektorčiće koji i te kako bogato žive od tih privatnika, koji umesto da zaposle, na crno zaposle inspektore da rade za njih...pa taj inspektor odnese u džaku podosta plata (od tih neprijavljenih radnika) Imate kamere radnici pa malo snimajte Vašim mobilnim uređajima te inspektore, ako želite sebi dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti