Tijana Delić podnela ostavku u Pozorištu mladih

Grad je našao kompromis za probleme u Pozorištu mladih.
Grad je našao kompromis za probleme u Pozorištu mladih.

Naime, Tijana Delić, koju je SPO pre nekoliko dana smenio sa mesta direktorke ove ustanove, podnela je ostavku, i imenovana je za savetnicu gradonačelnika u oblasti kulture.

"Svojim dosadašnjim radom u Pozorištu mladih, projektima, rezultatima, stručnošću i vizijom kulturne politike zadobila je poverenje stručne javnosti i podršku gradonačelnika Novog Sada da kao nestranačka ličnost učestvuje u kreiranju kulturne politike Grada Novog Sada i kao deo tima snažno doprinese cilju da Novi Sad 2021. godine postane Evropska prestonica kulture", navedeno je u saopštenju iz Gradske kuće.

Ujedno, Upravni odbor Pozorišta mladih, čiju većinu čine članovi SPO, a koji je smenio Delićevu raspušten je, i sada se očekuje da će biti formiran novi odbor.

Podsetimo, UO pozorišta je pre nedelju dana, po direktivi SPO, smenio Delićevu, i za v.d. direktorku izabrao Emiliju Mrdaković. Inače, Tijana Delić je za sutra najavila konferenciju za novinare na kojoj će prvi put zvanično ispričati šta se prethodnih dana dešavalo u Pozorištu mladih.

  • fenix

    01.12.2014 10:56
    sizifov posao
    Ni prva ni poslednja prica o seci glava svakome ko odskoci od odredjene crte postavljene vekovima u nazad u zemlji nam Srbiji,ponekad je bolje tu surovu istinu doziveti u mladjem zivotnom dobu,tada se covek osvesti i dalji napredak je zagarantovan.Razapet izmedju svojih potenciojala i ogranicenja koja nam se u ovoj zemlji postavljaju mnogi mladi ljudi ostavljaju ovu zemlju kao jedno lose iskustvo koje im se rodjenjem ovde dogodilo van njihove zelje i kontrole,nadam se da ce Tijana ipak ostati sa nama i svojom pamecu,harizmom i energijom doprineti kulturnom osvescenju omladine i mladih kojima se desavaju iste ili slicne situacije u zivotu......
  • Averel

    28.11.2014 06:07
    Debeli živci
    I jak želudac su potrebni za saradnju s "naprednjacima". Sretno na novom mestu.
  • 27.11.2014 20:00
    bravo
    Osobi kao sto je sada bivsa direktorka i treba mesta sa vise sirine i mesta gde ce stvarno pokazati strucnost i elokvenciju.Zelim joj da bivsu funkciju zaboravi i donese nam novine u kulturnom zivotu Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti