Tijana Delić umesto Savina na čelu Pozorišta mladih

Nova direktorka novosadskog Pozorišta mladih biće Tijana Delić, koja u ovoj ustanovi radi kao portparolka poslednjih pet godina, saznaje 021.

Nova direktorka novosadskog Pozorišta mladih biće Tijana Delić, koja u ovoj ustanovi radi kao portparolka poslednjih pet godina, saznaje 021.

Delićeva je naime bila jedini kandidat na ponovo raspisanom konkursu za ovo mesto nakon što je Miloš Savin odustao od te funkcije. Njega je pre samo mesec dana za vd direktora izabrala Skupština grada na predlog Upravnog odbora pozorišta, ali konkretni razlozi za odustajanje nisu poznati.

Tijana Delić je poslediplomske studije iz socijalne antropologije završila u Oslu, a diplomirala je srpski na Filozofskom fakultetu. Sem angažmana u Pozorištu mladih, sarađivala je i sa Sterijinim pozorjem, Kulturnim centrom i festivalom INFANT. Uz engleski, služi se i skandinavskim jezicima, švedskim i norveškim. Iza nje ne stoji nijedna politička opcija.

Od strane ambasade SAD izabrana je, kao jedina osoba iz Novog Sada, koja će u februaru ići na stručno usavršavanje u tu zemlju s ciljem unapređenja organizacione strukture pozorišta. - Radi se o programu "Otvoreni svet" koji bi trebalo da pomogne unapređenju poslovanja našeg teatra, a na osnovu iskustava u funkcionisanju marketinga i menadžementa u kulturi u Americi - kazala je Delićeva za 021.

O tome da li će u naredne četiri godine upravo ona biti na čelu ovog teatra koji je proteklih meseci bio u centru pažnje kulturne i celokupne javnosti odlučiće sutra odbornici Skupštine grada. Podsetimo, ovo novosadsko pozorište, prepoznatljivo pre svega po predstavama za decu, zaintrigiralo je celokupnu srpsku javnost pre tri meseca kada se pojavila informacija da vrh novosadskog SPO želi da na mesto upravnika postavi Dragoljuba Marinkovića Macu.

  • Drugarica iz Jagodine

    28.12.2012 12:09
    Obrazovana, mlada, lepa, perspektivna.Bravo Tijana! :)
  • Lignjoslav Pipak

    28.12.2012 10:23
    Drzava puna kretena
    Koliko ima ovde pacenika, da kada jednom neko iole sposoban dobije mesto koje zasluzuje, gomila pacenika bez mozga i kulture prosipa nepostojecu i vrlo nepismenu pamet, osudjujuci vrlo dobar izbor. Svi vi papani koji pricate o "zutima" i "vezama" itekako imate svoje veze drugih boja, daleko prisnije nego devojka iz ovog artikla. U ovom slucaju, samo neko ko je jednom i krocio u Pozoriste Mladih da gleda predstavu bi trebao da ima prava da komentarise.
  • sanela

    27.12.2012 22:23
    svaka joj cast
    stvarno, cestitke od sveg srcaa, malo ko je ovoliko obrazovan a ovako mlad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti