Traži se rešenje za kafić na bazenu Spensa

Zbog zatvaranja kafića kod zatvorenog bazena na "Spensu" roditelji već duže vreme ne mogu da posmatraju svoju decu tokom plivačkih treninga, već stoje napolju i gledaju šta se dešava.
Zbog zatvaranja kafića kod zatvorenog bazena na "Spensu" roditelji već duže vreme ne mogu da posmatraju svoju decu tokom plivačkih treninga, već stoje napolju i gledaju šta se dešava.

Kafić je predstavljao prostor iz kog su roditelji imali mogućnost da gledaju treninge, tačnije svi oni čiji mališani još nisu samostalni i uče prve korake u plivanju.

To su deca od pet do osam godina, a taj prostor je jedini sa kog imaju jasan nadzor nad svojim klincima. Sa dolaskom hladnog vremena neki od roditelja ipak ne odustaju, već stoje napolju i gledaju kroz stakla pored stepeništa kraj diskoteke "Paradizo". Drugi čekaju kod svlačionica da deca završe sa treningom.

Do prestanka rada kafea koji je tu poslovao godinama došlo je kada je na mesto direktora Spensa došao Milan Balać iz DSS. Uslovi zakupa su promenjeni, pa stari zakupac više nije imao računicu da drži taj ugostiteljski objekat i on je prvi put prestao da radi tokom prošle letnje sezone. Nekoliko meseci nije radio, a potom je na kratko bio iznajmljen novom zakupcu koji je već posle nekoliko meseci odustao.

- Postoji nekoliko načina da se ovaj problem reši. Jedan od njih je da prostor bude izdat, što se i pokušava. Mi smo već dva puta objavljivali oglas za zakup lokala, bili smo blizu potpisivanja ugovora, ali su zainteresovani u poslednjim trenucima odustajali - kaže za 021 direktor Spensa Aleksandar Šukić.

Prema njegovim rečima, Spensu je skuplje da lokal stoji zatvoren, nego da radi, pa makar i za minimalnu sumu. Kako kaže Šukić, drugi scenario, koji je najostvariji, jeste da ukoliko se zakupci ne jave, Spens preuzme kafić na sebe. - Sada nam sleduje niz manifestacija, koje zahtevaju određeni broj ljudi iz našeg ugostiteljstva, tako da bismo morali da kalkulišemo kako ne bismo preopterećivali ljude koji rade - poručio je novi direktor.

Podsetimo, od nedavno ponovo radi Gradska kafana na prvom spratu ovog objekta, a radiće do početka letnje sezone. (Zoran Strika - strika@021.rs)

  • zabrinuta

    27.11.2015 17:51
    Ziva nisam
    Evo ziva sam se potresla,sve se tresem

    stvarno je ovo najveci problem Spensa i roditelja i kafica


    I vlasnik kafica mora da ne moze da spava jer roditelji Novog Sada ne mogu da spijuniraju rad osoblja bazena
    .Ziva nisam.

    Molim vas omogucite svakom roditelju tablet pa da online prati trening.I internet mu platite,naopako,zar da placa.I hotelsku sobu besplatnu da iz nje prati.

    A onom nesretnom sto je zatvorio lokal dajte kutiju rivotrila da se ne nervira mnogo sto roditelji ne mogu da gledaju decu.
  • 27.11.2015 13:32
    Postavili balavca za direktora.
  • Jogi Dušek

    27.11.2015 13:26
    "Uslovi zakupa su promenjeni, pa stari zakupac više nije imao računicu da drži taj ugostiteljski objekat" - Predpodstavljam nije hteo da izmiri predhodnih 10 godina koje je tu proveo bez dinara uplaćenog za kiriju a isto tako nije hteo ni da plaća novonastale obaveze, sve biznismen do biznismena, koristili situaciju dok su mogli, kad više nije išlo odustali a lokacija jednostavno nije dovoljno prometna da bi se neko zamarao sa njom tako da nema ni zakupaca, pogotovo još kada se mora platiti i kirija, moj predlog im je da naprave otvoren prostor sa stolicama, postave samouslužne aparate za tople napitke, sokove i grickalice i od tih koji postave aparate uzimaju neku kiriju i to je to, svi srećni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.