Trudnice pola godine čekaju parking mesta

Iako je Skupština grada još u martu usvojila odluku o parking mestima rezervisanim za trudnice i majke, od realizacije i nakon pola godine nema ništa.
Iako je Skupština grada još u martu usvojila odluku o parking mestima rezervisanim za trudnice i majke, od realizacije i nakon pola godine nema ništa.

Naime, kako za 021 kaže Član veća za socijalnu zaštitu i brigu o deci i porodici Nikola Ćirović, grad je obavio svoj deo posla, mapirao lokacije - ispred vrtića i objekata Doma zdravlja, a potom je "Parking servisu" uputio pitanja o kapacitetu na ovim lokacijama.

"Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu je 2. juna uputila dopis JKP 'Parking servis' sa molbom za dobijanje informacije o kapacitetu javnih parkirališta na teritoriji Grada Novog Sada, prema spisku iz dopisa Gradske uprave za zdravstvo. Kako 'Parking servis' nije odgovorio u očekivanom periodu, 17. avgusta ponovo je upućena molba ovom JKP, na čiji odgovor se još uvek čeka", navodi Ćirović.

On dodaje da su odgovori potrebni kako bi Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu bila u mogućnosti da, na osnovu svih relevantnih podataka, utvrdi minimalni broj parking mesta na javnim parkiralištima, neophodan za olakšano parkiranje vozila koja koriste trudnice ili majke sa decom.

Međutim, u "Parking servisu" za 021 kažu da su odgovore odavno poslali. "Na dopis koji je Gradska uprava za socijalnu zastitu poslala 'Parking servisu' odgovoreno je pre više od 20 dana. U dopisu se tražio kapacitet parkirališta u okolini Domova zdravlja", navode u ovom preduzeću.

U trenutku kada se Grad i preduzeće dogovaraju ko je odgovorio, a ko nije, trudnice čekaju već pola godine na početak primene ove odluke.

Ideju je, inače, inicirao DSS, a podršku donošenju odluke su dale sve stranke u gradskoj skupštini. Odlukom je predviđeno da se u blizini vrtića i domova zdravlja na javnim parkiralištima označe posebna parking mesta za trudnice i majke.

Prema odluci je predviđeno da pravo da se parkiraju na ovim mestima imaju trudnice u trećem trimestru i majke sa decom do navršene druge godine koje imaju prebivalište u Gradu, neprekidno dve godine pre podnošenja zahteva.

"Parking servis" bi, na osnovu medicinske dokumentacije, trebalo da izdaje nalepnice za označavanje jednog vozila na ime trudnice ili majke, odnosno člana zajedničkog domaćinstva. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • @Nikola

    08.09.2015 09:30
    Besplatan prevoz za trudnice
    još jedna izuzetna ideja.
    u potpunosti im ukunuti plaćanje karte. isto tako i za mame sa decom u kolicima...
  • @ Zahebant

    08.09.2015 07:46
    dobra ideja
    dobra ti to ideja.
    na mišeluku iznad mosta sa pogledom "box garaže" sa prozorom napraviti. plaćaš kešom kao u perionici, uparkraš, zatvoriš kapiju iza a ispred puca pogled. na po' sata se plaća....
    mogli bi gradski oci da ovo naprave, uvek je falilo dovoljno lepih mesta za ovakvo parkiranje...
  • Nikola

    08.09.2015 07:39
    Besplatan prevoz za trudnice
    Zar nije važnije obezbediti im besplatan gradski prevoz? Nemaju sve one automobil, a možda ne znaju ni da voze, dok gradski prevoz može da koristi svako i postoje obeležena sedišta za trudnice i majke sa decom.

    A, da, to mnogo više košta od obeležavanja parking mesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti