U Novom Sadu 473 zgrade sa ravnim krovom

U Novom Sadu ima 473 objekta sa ravnim krovom, sa kojih se sliva kišnica ili otopljeni sneg u stanove, preteći da izazove požar na instalacijama.

U Novom Sadu ima 473 objekta sa ravnim krovom, sa kojih se sliva kišnica ili otopljeni sneg u stanove, preteći da izazove požar na instalacijama.

Na vrhu liste stanara, koji svake sezone pozivaju u pomoć majstore zbog poplava preko ravnih krovova su zgrade u ulicama Antona Urbana, Milana Glumca, Janka Čmelika i Pariske komune. U JKP "Stan" kažu da postoje tri trajna, ali ne baš jeftina rešenja - izrada lake krovne konstrukcije, nadogradnja tavana ili nova hidroizolacija.

- Skupi radovi koje plaćaju sami stanari i preobimna dokumentacija razlog su odustajanja od sanacije ravnih krovova - kažu u Stanu za Novosti i navode da godišnje imaju oko 200 prijava za sanaciju ravnih krovova.

  • Vladimir

    22.02.2012 09:28
    Bitumen?!
    Nisam gradjevinac, ali sta je problem izliti bitumen preko kondora ili kako li vec to tacno ide preko ravnog krova? Nisu to neke pare kad se podeli na sve stanove, a mnogo je jeftinije od pozara u zgradi ;) I kuca se mora s vremena na vreme renovirati..
  • Adice

    21.02.2012 07:13
    Hm..
    I kosi krovovi u zgradama propuštaju. Biće da su "izvođači radova" teški fušeraj! Kod nas se građevinom bavi ko god ima mešalicu i lopatu, a zgrade dobijaju upotrebne dozvole na ko zna koji način!!! O tzv."komšijskoj solidarnosti" kad krov propusti, ne vredi trošiti reči...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti