U Vojvodinu uloženo 211 miliona evra

Tokom ove godine u Vojvodinu je investirano oko 211 miliona evra i otvoreno 5.200 novih radnih mesta, kažu u VIP fondu.
Tokom ove godine u Vojvodinu je investirano oko 211 miliona evra i otvoreno 5.200 novih radnih mesta, kažu u VIP fondu.

Direktor fonda Branislav Bugarski kaže da se dobar deo sredstava odnosi na nova ulaganja kompanija koje već posluju u Vojvodini i ocenio da je to dobar pokazatelj za budućnost. "U 2012. trenutmo imamo najavljeno oko 830 miliona evra investicija, Očekujem da će većina biti i realizovana u narednoj godini", kazao je on. On je dodao da bi, ukoliko Srbija u martu dobije status kandidata za pristup Evropskoj uniji, "to bio vetar u jedra za strane investitore", ali je dodao da i ako do toga ne dođe, to neće uticati na već najavljena ulaganja.

Bugarski je ocenio da će na strane investitore u velikoj meri uticati i početak proizvodnje novog modela automobila Fijata iz Kragujevca, jer će to po njegovom mišljenju "biti komparativna prednost i za Srbiju i za Vojvodinu".

Prema visini ovogodišnjih investicija u pokrajini, vodeća je Italija sa oko 24,9 miliona evra, sledi Nemačka sa 22,2 miliona, Danska 17 miliona i Slovenija sa 16,8 miliona evra. Nemačka je ipak, ako se posmatraju ukupni rezultati, trenutno najveći investitor u Vojvodini jer u pokrajini deluje najviše njenih kompanija, a ove godine su ostvarile devet investicionih projekata i zaposlile oko 1.200 radnika.

On je kazao da VIP fond pregovara sa nekoliko trgovinskih lanaca koji rade procenu da li da investiraju u Vojvodinu i Srbiju, ali nije želeo da iznosi detalje o kojim trgovinskim lancima je reč, navodeći da bi polovinom 2012. ili početkom 2013. moglo doći do realizacije prvih takvih ulaganja.

U 2010. godini, prema podacima VIP fonda, u Vojvodini su investirana 294 miliona evra, a posao je dobilo 2.790 ljudi.

  • o5

    28.12.2011 13:15
    opet ista priča
    opet ista priča, kada god se približavaju izbori odjednom se pojave radna mesta i koga zaposle, pa zna se ...ZAPOSLE SE ROĐACI ONIH SA POLTIČKIM KNJIŽICAMA zvanih kukavica bez mozga dupeulizica aktuelnih političara...i ti dupelizci pošto su zaostali u razvoju ponašaju se kao mala deca pa im treba autoritet POLITIČAR to im je kao majka koja im govori šta treba da rade, ali pošto su sledbenici zaostali, oni veruju da nemaju svoja verovanja nego usvajaju majčina verovanja(političara) i tako nesposobni za život rade šta im se kaže, mama političar da posao, da platu...
  • Gillan

    26.12.2011 22:33
    Istina je. 1000 evra je upotrebljeno za stampanje ovog saopstenja, a ostatak su podelili koaliciJoni partneri.

    Da, otvoreno je 5100 radnih mesta i istovremeno otpusteno 5200.
  • Scotch Bonnet

    26.12.2011 21:05
    Sarene Lazi
    Predizborno mazanje ociju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti