U budžetu grada dve milijarde manje

Budžet grada za ovu godinu biće manji za skoro dve milijarde dinara od planiranog.
Budžet grada za ovu godinu biće manji za skoro dve milijarde dinara od planiranog.

 

Ukoliko odbornici novosadskog parlamenta na sednici u petak usvoje rebalans budžeta, umesto 22 milijarde, Grad će na raspolaganju imati nešto više od 20 milijardi dinara. Član Gradskog veća za finansije Živko Makarić pojašnjava za Radio 021 da je manjak u gradskoj kasi došao zbog pada prihoda za prethodnih devet meseci, ali će to, kako kaže, biti nadoknađeno sredstvima od poreza i doprinosa iz zarada.

"Smanjenje od 1,7 milijardi dinara odnosi se na druge izvore koje su budžetski korisnici prijavili kao način finansiranja određenih projekata. Pre svega, zbog poznatih razloga u vezi sa finansiranjem Pokrajine iz republičkog budžeta, investicije iz Fonda za kapitalna ulaganja najverovatnije neće biti realizovane do kraja 2011. godine. Iz tog razloga se skidaju sa budžeta", navodi Makarić.

On očekuje da po osnovu poreza i doprinosa Grad dobije između 750 i 800 miliona dinara čime će se popuniti budžetske rupe, pa najavljeno umanjenje budžeta neće finansijski uticati na rad preduzeća čiji je osnivač Grad. (D.B)

  • 29.10.2011 10:54
    Zivot njihov je Svicarska
    Isto toliko milijardi vise u inostranim bankama na racunima direktora javnih preduzeca.
  • Искра

    28.10.2011 10:03
    Откуд сада мањак у буџету, када се све по граду ради, реновира, шминка? Све ми се чини да су у питању нека мутна посла! А не сумљам да су се и ови у власти мало огребали за парице! Ставили су себи паре у џепић, па ето одакле мањак у буџету!!!!
  • Milica

    28.10.2011 09:59
    U buđetu manjak, ali zato u džepovima gradskih čelnika višak!!!! Uzeli su to oni sebi na vrema, čisto da se obezbede jer ipak oni imaju velike prohteve!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti