U toku postavljanje teretana na otvorenom na više lokacija u gradu

U toku je postavljanje teretana na otvorenom u celom Novom Sadu.
U toku je postavljanje teretana na otvorenom u celom Novom Sadu.

"Započeli smo akciju postavljanja čak 13 novih teretana u gradu i prigradskim naseljima i drago mi je što prvi put u našem gradu u isto vreme postavljamo ovoliki broj teretana. Na taj način, novim sadržajima koji su atraktivni za sve uzraste oplemenjujemo zelene površine i međublokovske prostore promovišući ideje sporta, rekreacije i zdravog načina života", rekao je Goran Višnjić, direktor Zavoda za izgradnju grada.

Do sada su postavljene 4 teretane i to - dve na Bulevaru Evrope, jedna na zelenoj površini između Cankareve i Ulice Koste Racina, a druga kod Ulice Branka Bajića, zatim u OŠ "Prva vojvođanska brigada" i u OŠ "Nikola Tesla" na Telepu.

U toku su radovi na izgradnji teretane u Adicama (Ulica Branka Ćopića) i dve na teritoriji MZ "Bistrica" (između ulica Mileve Marić i Somborske rampe i druga između Seljačkih buna i Dušana Danilovića).

Preostalo je da se u narednim danima izgrade teretane još na Žitnom trgu (Ul. Dimitrija Avramovića), u Veterniku (Ul. kralja Petra Prvog), Klisi (Velebitska ulica), Čeneju (Ulica Ratarska) Rumenki (kompleks sportskih terena) i Kovilju (Ulica Ada).

Sportski rekviziti koji se postavljaju namenjeni su za rekreaciju i vežbanje na otvorenom, najvišeg su kvaliteta, a materijal je proveren na bezbednost, toksičnost i dugotrajnost. Sprave i setovi omogućavaju jačanje i razgibavanje svih grupa mišića, prilagođene su za treninge sportista i rekreativaca.

Izvođač radova je "Pejkom" DOO iz Beograda, a ugovorena vrednost radova je 17.999.450 dinara.

  • MM

    27.03.2015 10:24
    A mogli bi i na Sajlovu da postave jednu teretanu, pošto nema niša ima samo igralište za fudbal i košarku i mi smo grad nezaboravite to!
  • Manjina 57

    27.03.2015 09:31
    Interesantno je, da nama nikada ništa ne valja! Kako bi reagovali kada teretane na otvorenom NE BI postavili? Ove teretane su veoma potrebne, nemaju svi ljudi da plate članarinu u nekom klubu. Svako iole "kulturno" mesto ih ima, ljudi, naročito mladi ih koriste, što je za svaku pohvalu, s obzirom na to šta se (ne) radi na časovima fiskulture.A osim zdravstvenih razloga, ove teretane su jedan od načina da mladi korisno "utroše" svoje slobodno vreme. Ova akcija je za svaku pohvalu, s tim, da ona treba da bude samo početak,zreba da se nastavi i da se ovakve teretane postave na teritoriji svih mesnih zajednica. Naši komentari treba da idu u tom pravcu, i ako to ne urade, tada možemo s pravom reći da je postavljanje 13 teretana na otvorenom samo deo predizborne kampanje. A što se uništavanja tiče, na žalost, to je odraz naše kulture.
  • 27.03.2015 06:58
    Petrovaradin
    Sve pohvale, ali zašto i Petrovaradin nije obuhvaćen za izgradnju teretane na otvorenom? Ima dva parka koja su podobna za izgradnju i oba su u blizini škole! Značilo bi i deci a i meštanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.