U toku prijave za besplatan kurs preduzetništva za mlade

Biznis mladih Srbije raspisao je poziv za sve mlade uzrasta od 18 do 35 godina iz Srbije da se prijave na besplatnu onlajn platformu za učenje o preduzetništvu i razvoj biznis ideja.
Biznis mladih Srbije raspisao je poziv za sve mlade uzrasta od 18 do 35 godina iz Srbije da se prijave na besplatnu onlajn platformu za učenje o preduzetništvu i razvoj biznis ideja.

Ovaj besplatni onlajn kurs preduzetnštva omogućiće velikom broju mladih da nauče i razumeju najvažnije aspekte preduzetništva, kroz praktične i insiprativne primere i testove.

Prijavljivanje je otvoreno do 20. oktobra preko sajta biznismladihsrbije.org, dok će platforma biti aktivna u periodu od 20. do 27. oktobra. Nakon završetka onlajn obuke, mladi će imati priliku da se prijave na konkurs za biznis ideje, a za autore 30 najperspektivnijih ideja tokom novembra će biti organizovani petodnevni treninzi za pisanje biznis plana.

Na ovaj kurs prošle godine prijavilo se oko 2000 mladih, a veliki odziv ukazuje na to da u Srbiji postoji mnogo mladih ljudi koji žele da pokrenu sopstveni posao i sada je neophodno obezbediti im adekvatnu podršku. Ovo je posebno važno jer u Srbiji mali broj mladih ima priliku da iz neposrednog okruženja porodice i prijatelja, ili tokom formalnog obrazovanja, nauči nešto o biznisu.

Pored onlajn kursa preduzetništva i petodnevnog treninga, program omogućava besplatne konsultacije za unapređenje biznis plana, pristup "Superstep" kreditima Erste Banke koji se odobravaju pod povoljnim uslovima, zatim besplatno biznis mentorstvo za sve biznise registrovane uz podršku programa u trajanju od minimum godinu dana, kao i umrežavanje mladih i promociju novoosnovanih biznisa.

Program Biznis mladih Srbije sprovodi Smart kolektiv u partnerstvu sa Erste Bankom i Centrom za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje, uz podršku Uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Od oktobra 2012. godine program je deo prestižne međunarodne mreže The Prince’s Youth Business International kojom predsedava Princ od Velsa.

  • 08.10.2014 11:47
    Ne treba meni kurs, vec pocetni kapital. A toga ovde nema, ni u obliku drzavnih subvencija i kredita (pokrali sve a i ovo sto para sto stigne odma nestane) ni u obliku kredita banaka (opet zbog lopova i nestabilnosti drzave) ni od venture kapitalista (to ima, ali da das sve gotovo - ideju, plan, razradu domacim tajkunima a oni te odmah sutnu na ulicu ili eventualno ostave na minimalcu). Znaci za obezbedjivanje pocetnog kapitala mozemo se okrenuti samo kriminalu (kradje, pljacke, dilovanje) ili put pod noge pa u inostranstvo. A kad smo vec tamo - zasto bi se vracali i ovde postajali preduzetnici kad, jelte, mozemo i tamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti