U toku sanacija kanala u Sremskoj Kamenici

Sanacija poplavljenih delova Sremske Kamenice i okolnih mesta je u toku.
Sanacija poplavljenih delova Sremske Kamenice i okolnih mesta je u toku.

Izdvojeno je 45 miliona dinara rebalansom gradskog budžeta, a do kraja godine bi trebalo da se sanira i Ledinački potok. Međutim, meštanka Marija Kožul tvrdi za 021 da radnici angažovani na radovima kod kanala čine ozbiljnije prekršaje.

"Na radnike imam primedbe, mislim da su nam pokrali drva koja su posekli u poslednje dve nedelje. Ovo je neverovatno jer je poznato da se građani ovde, zbog skupog gasa, sada greju na drva. Sada se može prebrojati 11 posečenih stablova bagrema, a to je izazvalo veliko ogorčenje komšija", kaže ona. Kako navodi, novac namenjen građanima za sanaciju štete stigao je pre dva meseca, a iznosi su nedovoljni da pokriju sve troškove.

Jedan od primera je Zoran Divnić, čija je kuća pretrpela najveću štetu, procenjenu na 300.000 dinara, a za sanaciju mu je dodeljeno 120.000 dinara. Kako kaže, svakog dana mu dolazi čistačica koja je plaćena 150 dinara po radnom satu, što je ogroman trošak.

Inače, firma AD "Šajkaška" angažovana je za izvođača radova na sanaciji u Sremskoj Kamenici, Petrovaradinu i u Ledincima. Upravo njihove radnike Marija Kožul optužuje za krađu drva.

Radnici su do sada sanirali dva kilometra dugu deonicu kod Rokovog potoka u Petrovaradinu, trenutno se sanira Novoselski potok u Kamenici, dug oko tri kilometra, a slede radovi u Ledincima. Problematične su i napukline na četiri mosta u ovim naseljima, zbog čega su dva mosta u Sremskoj Kamenici zatvorena za saobraćaj.

Međutim, Marija Kožul tvrdi da preko ovih mostova redovno prelaze kamioni i automobili, kao i građani, što može biti kobno.

"Problem je kad neko skine barijere sa napuklih mostova i vozila počnu tuda da prelaze. Jedan od mostova je tri puta bio zatvoren za saobraćaj, a sada kamioni preko njega prolaze. Lično krivim predsednika naše mesne zajednice, koji tvrdi da prati šta se dešava, a zapravo ga ne zanima. Mi smo ga celo leto pritiskali da sazove zbor građana i obavesti nas šta će se raditi kada je reč o sanaciji, a niko nas ništa ne obaveštava. Ja sam lično slala pismo Kori Udovički, žaleći se na njega, a on je od nas bežao kao kriv", tvrdi ova građanka.

Predsednik MZ Ljubomir Lasica kaže za 021 da nije upoznat sa navodima nezadovoljnih građana, a prema njegovima saznanjima, sve se odvija po zakonu. "Radnici 'Šajkaške' dobro izvode radove, dosta stabala je posečeno, korita pročišćena, a čišćenje će se prošiti do Fruške gore. Pored kanala će se izgraditi i potporni zid, kako više ne bi nastajala klizišta", kaže Lasica i dodaje da su radovi prolongirani zbog javnih nabavki.

Kako navodi, postupak je takav kakav jeste i brže od propisanog ne može da se radi. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • nemanja

    19.11.2014 09:44
    pa vi ste uvek protiv i kad se radi i kad se ne radi
  • marica

    19.11.2014 09:03
    mostovi
    Gospođo, pa što niste Vi i vaši čistili i uređivali potoke i vododerine dok ste bili na vlasti.Sada nebi imali potrebe da pravimo mostove.I ko će za to da odgovara?
  • kožul

    18.11.2014 22:41
    vi to gospođo Kožul sečete stabla Nacionalnog parka, pa vi činite krivično delo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti