U trećini vrtića praviće se protivpožarne stepenice

Gradsko veće je donelo odluku da se vanredno izdvoji sedam miliona dinara za protivpožarne stepenice u 24 vrtića, saznaje 021. Odluka je doneta u vreme kada su se pojavile pritužbe roditelja da u vrtićima nije bezbedan boravak dece.
Gradsko veće je 2. septembra donelo odluku da se vanredno izdvoji sedam miliona dinara i za te pare u 24 vrtića naprave protivpožarne stepenice, saznaje 021.

Novac je izdvojen iz budžeta grada i opredeljen kroz izmenu programa investicionih aktivnosti Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo". Kako se navodi u odluci, dva miliona dinara će se upotrebiti za projektovanje, a pet miliona za radove.

Navedeno je da se radovi na izgradnji protivpožarnih stepenica planiraju u sledećim objektima: Karađorđeva 55, Visarionova, Jana Husa, Branimira Ćosića, Trg majke Jevrosime, Janka Čmelika 110, Braće Dronjak, Alekse Šantića, Vojvođanskih brigada 14, Sonje Marinković, Stojana Novakovića, Bulevar Jaše Tomića, Save Kovačevića, Bate Brkića, Banović Strahinje, Jiričekova, Dragiše Brašovana, Janka Čmelika 87, Sremska Kamenica, Rumenka, Stari Ledinci, Veternik, Bukovac i Kovilj.

Odluka je doneta u vreme kada su se u javnosti pojavile pritužbe roditelja da u vrtićima nije bezbedan boravak dece. Lokalna vlast i uprava "Radosnog detinjstva" o ovom problemu izbegavaju da pričaju ili prebacuju međusobno odgovornost. Kako je odluka doneta na brzinu i iznenada, samo se može naslutiti da su građani bili u pravu kada su se požalili na bezbednost dece.

Inače, pojedini roditelji su se javili 021 sa primedbom da nisu primetili vidljive protivpožarne stepenice na novom objektu u Radničkoj ulici koji još nije otvoren.

Na licu mesta reporter 021.rs se uverio da stepenica nema, a kako radovi nisu potpuno gotovi može se samo nagađati da li će grad posebno izdvojiti novac da se ovaj objekta obezbedi. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • Sofronije

    18.09.2014 09:31
    Ja sve čekam kad će završiti te uglove kad ono ništa se ne dešava. Onda mi sine na pamet da je to ta moderna arhitektura dekana arh. fakulteta i sve mi bude jesno. Voli te kružne prozore pa to ti je.
  • 18.09.2014 08:00
    ne dopada vam se?

    pa kucali ste da obozavate n.nasslje zbog arhitekture
  • lilu

    18.09.2014 07:11
    @
    bilo bi korisno da se onaj lik (iz III srbije) sto se predstavlja kao zamenik gradonacelnika skloni sa tog mesta, jer se jako, ali jaaaako lose poneo prema roditeljima, odnosno novinarima koji su ih pretstavljali.... Taj lik nije shvatio svoju ulogu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti