Ugovor o izgradnji autobuske stanice kod Mlekare nije ništavan

Privredni sud u Novom Sadu ocenio je da ugovor o izgradnji nove autobuske stanice, koji su gradske vlasti i ATP Vojvodina potpisali 2006. godine nije ništavan.
Privredni sud u Novom Sadu ocenio je da ugovor o izgradnji nove autobuske stanice, koji su gradske vlasti i ATP Vojvodina potpisali 2006. godine nije ništavan.

Ovakva presuda, kako objašnjava pravni zastupnik Ilije Devića, Emir Jašarević, još jedan je dokaz za međunarodne sudske organe.

"Sud se, naime, posle donošenja presude o isplati odštete morao izjasniti i o ništavnosti ugovora, pošto su gradske vlasti tvrdile da je ugovor ništavan", navodi Jašarević. Dodaje da se ovom presudom pokazalo kako nisu u pravu i samim tim, oni su dobili još jedan argument pred međunarodnim sudskim organima. Jašarević navodi i da presuda Vrhovnog kasacionog suda, kojom je gradu Novom Sadu naloženo da isplati odštetu ATP "Vojvodini", u znatno manjem iznosu, takođe potvrda pravovaljanosti potpisanog ugovora.

Kasacioni sud je, podsećamo prošle godine potvrdio presudu, odnosno, rešio slučaj u kom su stranke ATP Vojvodina, Grad Novi Sad i Dević. Ovom pravosnažnom presudom se, naime, Novom Sadu nalaže da ATP Vojvodini isplati odštetu zbog neispunjavanja ugovora o premeštanju međumesnog autobuskog saobraćaja sa stanice koja je u sastavu JGSP Novi Sad, na stanicu ATP Vojvodina.

Ugovor je sa Devićem, tada vlasnikom ATP, potpisala Maja Gojković, tadašnja gradonačelnica Novog Sada posle privatizacije ove firme. Novi vlasnik Dević je sa gradskim vlastima sklopio ugovor koji je predviđao iseljenje međumesnog autobuskog saobraćaja, na novu stanicu - vlasništvo ATP Vojvodine. Ovo nikada nije ostvareno, pa je firma tužila Grad za nadoknadu štete, tražeći odštetu od šest milijardi dinara.

Za ovu, kao i za još 23 privatizacije, zainteresova se EU, a u međuvremenu, spor grada i ATP je okončan i grad je platio višestruko umanjenu odštetu.

  • 11.06.2014 10:37
    Dok je Pavličić bio gradonačelnik trajao je sudski spor izmedju Grada i ATP. Zamislite da se Pavličić umešao u sve i našao neko rešenje sa ATP pre nego što je završen sudski postupak!? Vučić bi ga odavno utamničio. Pavličiću koji je bio neuporedivo bolji gradonačelnik i od Maje i od Vučevića već dve godine pokušavaju da napakuju neku krivicu, ali nisu u stanju čak ni lažne optužbe (kao kod ostalih uhapšenih) da isfabrikuju. Toliko o tome.
  • SD

    11.06.2014 04:29
    selo-grad
    Ko imalo gleda realno,videće da se ta stanica,nalazi na idealnom mestu za grad,poslednjih par godina sva putna infrastrutura okolo se razvija.Poenta je da taj autobuski saobraćaj neopterećuje centar grada,a ovde Patrizanska ulica spaja autoput i stanicu,Bulevar Evropa(premošćavanjem kanala)prolazi pored stanice i spaja je sa autoputem.Koga interesuje,nek ne govori napamet,neka pogleda palan grada od pre 20-tak godina pa će videti da je još tada odlučeno da se stara stanica izmesti iz šireg centra grada i to na jednu od dve lokacije(ATP,I preko puta bivši Novotrans).Pa mi smo čudni ljudi hoćemo svi da živimo u velegradu,a da nam kao na selu bude sve u centru,i to ako je moguće pored svakog od nas.Kako to izgleda u drugim evropskim gradovima,gde će biti "Prokop" u Beogradu gde autobuska stanica?(ko pita beograđane?).A,nikome nesmeta da ide u "BIG" čak u industrisku zonu da se "fensi"obuče.Još dugo će vode Dunavom poteći dok od malograđana ne postanemo građani(na svim poljima).
  • NS2

    10.06.2014 20:06
    Nije Pavlicic vec Maja
    Alooooo @Lokice!
    ti sigurno nisi iz Novog Sada jer bi znala i ko je bio na vlasti (Maja Gojkovic) i ko je bio direktor ZIGA-a (ko je radio infrastrukturu i KO JE izmenio GUP Novi sad po cijem nalogu .Eto to je ono sto BLIZU 400.000 Novosadjana znaju ali ne i vi !
    Sa nadom da ce komentar i pojasnjenje biti objavljeno p pozzz !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti