Ulica Vojvode Bojovića od sutra prohodna

Nakon višemesečne pauze zbog radova arheologa, konačno se privode kraju radovi u ulici Vojvode Bojovića, te će od sutra ova ulica biti puštena u saobraćaj.
Nakon višemesečne pauze zbog radova arheologa, konačno se privode kraju radovi u ulici Vojvode Bojovića, te će od sutra ova ulica biti puštena u saobraćaj.

"Ekipe "Puta" danas rade na postavljanju asfalta na delu od ulice Braće Jovandić do ulice Vojvode Šupljikca i danas će se postaviti završni asfaltni sloj u ovoj ulici", rekla je za 021 Jelena Stojisavljević, portparolka JKP "Put".

Nakon ovih radova na samom kolovozu, predstoje radovi na pešačkim stazama, ali to neće ometati saobraćaj, te se očekuje da će ova ulica sutra biti puštena u saobraćaj.

Da će Vojvode Bojovića od sutra biti puštena za saobraćaj potvrdili su i iz ZIG-a.

Podsetimo, radovi na rehabilitaciji kolovoza u ovoj ulici prekinuti su 11. februara ove godine, kada su prilikom izvođenja radova na uređenju ulice pronađeni ostaci nekadašnjeg Svetojovanskog groblja. ZIG je kao investitor radova potom naložilo izvođaču JKP Put da privremeno obustavi radove na deonici od Vojvode Šupljikca do ulice Kraljevića Marka.

"U cilju što bržeg završetka radova na ovoj važnoj i frekventnoj saobraćajnici, osposobljeni su za saobraćaj oni delovi ulice koji nisu u programu arheoloških ispitivanja. Tako su asfaltirane deonice od ulice Vuka Karadžića do Jovana Subotića i od Braće Jovandić do Kraljevića Marka i od Kraljevića Marka do Bulevara kralja Petra", navode u ZIG-u.

Ekipe "Puta" inače rade na više lokacija u gradu i prigradskim naseljima.

Trenutno veći deo  radnika radi na sanaciji ostećenja ulica u Kisaču, kao i u Petrovaradinu, i to u ulicama Pavla Jurišića Šturma, Arčibalda Rajsa, Vladana Desnice, Čajkovskog i u Šenoinoj.

Pre dve nedelje su u Begeču takođe počeli radovi i to na izgradnji kružnog toka. "Do sada se radilo na izmeštanju instalacija, a uskoro se kreće i sa radovima na samom kolovozu", kaže Stojisavljević.

Pored ovog, radi se i na sanaciji ulica u Sremskoj Kamenici i to u Slavujevoj ulici, gde se sutra, u sredu, planira postavljanje prvog asfaltnog sloja.

  • spectrum

    30.06.2015 10:17
    da li je moguce
    proslo je skoro dve godine, mislim da je to najduza rekonstrukcija jedne ulice u istoriji Novog Sada.

  • darko

    30.06.2015 10:04
    Jel to znaci da se autobus br. 3 od sutra vraca na ovu trasu?
  • Pera

    30.06.2015 09:53
    Nemojte molim Vas...
    Bolje da to ostane pešačka zona :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti