Ulice dobile imena po Bati Stojkoviću i Tomi Zdravkoviću

Skupština grada odobrila je da ulica Nova 3 na Adicama ponese ime po legendarnom pevaču Tomi Zdravkoviću, a jedna ulica u Rumenki po legendarnom glumcu Danilu Stojkoviću.

Skupština grada odobrila je da ulica Nova 3 na Adicama ponese ime po legendarnom pevaču Tomi Zdravkoviću, a jedna ulica u Rumenki po legendarnom glumcu Danilu Stojkoviću.

 

Odbornici nisu raspravljali o ovim predlozima, a većina je bila za.

Kako je navedeno prilikom dostavljanja predloga Komisiji za davanje imena ulica pre nekoliko meseci, ideja je da Novi Sad u budućnosti dobije celinu koja će predstavljati omaž umetnicima. U neposrednoj blizini Nove 3 je Ulica Janike Balaža, a u tom kraju Adica bi ulice trebalo da dobiju i novosadski muzičari Mladen Vranešević, Branko Andrić Andrla, Mitar Subotić Suba, Nestore Gabrić i drugi.

Toma Zdravković (1938 - 1991) jedan je od najpoznatijih i najslavnijih pevača srpske narodne muzike. Iza sebe je ostavio mnoštvo pesama koje su i danas veliki hitovi.

Danilo Bata Stojković (1934 – 2002), je bio jedan od najpoznatijih srpskih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumaca. Ostvario je veliki broj uloga na filmu i u pozorištu za koje je nagrađivan brojnim nagradama.

  • 01.04.2014 05:18
    @Neusatzer
    Pavle Vujisic, Zoran Radmilovic i Rahela Ferari vec imaju ulice u NS

    P.S. Apsolutno se slazem za Taska Nacica i Milana Mladenovica dodao bih jos (samo sto se umetnika tice) Karl Malden (ipak ima nase poreklo) Anthony Quinn (snimio oskarovski film u NS barem jedan deo)
  • 31.03.2014 15:54
    @Свашта, ti si govedo
    Janika Balaz
  • Vlada

    31.03.2014 14:47
    Nebi ljudi sa ovih prostora bili tu gde jesu a da se ponasaju normalno! Ulicu treba da dobije svaki zasluzeni Srbin a i druge nacionalnosti koji je uradio nesto za ovaj grad , region drzavu! Ko se stidi Bate i Tome a ponosi holivudskim starletama i ostalim belosveckim umetnicima, nek se zapita malo gde zivi i ciji hleb jede! Bravo za skupstinu gradu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti