Ulični basket za vikend na Limanu 3

Zapuštena igrališta i slomljena oprema bili su motivi za pokretanje pilot-projekta uličnog basketa za mališane.
Zapuštena igrališta i slomljena oprema bili su motivi za pokretanje pilot-projekta uličnog basketa za mališane.

"Zdravo odrastanje" počinje programom "Dobra strana ulice" i turnirom u uličnom basketu, forme "tri na tri", koji će se održati u subotu i u nedelju, 20. i 21. septembra, na košarkaškom igralištu "Podunavlje", na Limanu 3. Prema rečima jednog od članova udruženja "Basket 3x3" Dušana Domovića, cilj ovog turnira je da se deca vrate na ulice i uživaju u basketu, bez prisustva sudija, bez nagrada i za sve kategorije i generacije.

"Mislim da Srbija ima veliku perspektivu što se tiče sporta, a naročito košarke. Ovo je malo drugačiji basket jer je forma 'tri na tri', a organizatori su odlučili da vrate nekadašnji sjaj starom igralištu na Limanu 3, na kojem su se mnogi počeli baviti sportom. Pokazaćemo da odrastanje na ulici ima svoje dobre strane, kao što je ulični basket. Pozivamo sve zainteresovane, bez obzira na godine i umeće da nam se pridruže u subotu na terenu", kaže za 021.rs Domović koji je učestvovao u organizaciji turnira.

Turnir počinje u subotu u 9 ujutru, od najmlađih kategorija, a posle podne nastupaju najstariji i najiskusniji takmičari, veterani, kao i takmičari sa invaliditetom. Prema rečima našeg sagovornika, do sada se za ulični basket prijavljivalo između 20 i 30 ekipa u seniorskoj konkurenciji, a postoji ambicija da se okupi između 100 i 120 ekipa, što je preduslov za apliciranje za međunarodni turnir FIBA Europe tour, u planu za 2015. godinu. Ovo će biti i odlična prilika za sticanje novih poznanstava.

"Želimo da izmenimo i izgled, ali i budućnost igrališta. Da više ne bude polomljenih koševa i klupa, razbijenih flaša i razbacanog đubreta. Želimo da okupimo što više dece, mladih ljudi i njihovih roditelja, koji će ubuduće zajedno brinuti o igralištima. Želimo da im pomognemo da igrališta ostanu mesto za zdravo odrastanje njihove dece, ali i prilika da se upoznaju između sebe i da razmene iskustva i informacije", kaže Domović. U organizaciju akcije su se uključili i Gradski odbor za sport i Zavod za izgradnju grada, kao i Pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu,  koji će uložiti sredstva i rad za obnavljanje terena i opreme na njima.

  • xy

    20.09.2014 08:15
    Prvi put čujem za muzičku školu na tom mestu.Pa postoji mnogo slobodnog prostora pored igrališta... neka tu grade, što bi uklanjali teren koji je uvek u upotrebi?
  • NS

    20.09.2014 07:23
    Nema laktanja u bubreg! :)
  • LIMAN

    19.09.2014 13:05
    A naredne godine ce na mestu ovih terena da izgrade umetnicko-baletsku skolu :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti