Uskoro nastavak gradnje Bulevara Evrope

Izgradnja Bulevara Evrope trebalo bi da bude nastavljena tokom leta, a prema sadašnjim procenama Grad će za tu investiciju iskoristiti deo odobrenog kredita u iznosu od 2,4 milijarde dinara.
Izgradnja Bulevara Evrope trebalo bi da bude nastavljena tokom leta, a prema sadašnjim procenama Grad će za tu investiciju iskoristiti deo odobrenog kredita u iznosu od 2,4 milijarde dinara. Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da će se najveći deo novca utrošiti na gradnju mosta preko kanala DTD i dva nadvožnjaka preko međunarodne pruge.

"Najverovatnije će se prvo graditi nadvožnjaci i most, jer su tu imovinsko pravni odnosi najmanje sporni, ali ne verujem da se taj posao može završiti do kraja godine. Za gradnju mosta je potrebno između sedam i devet meseci, no videćemo šta će pokazati nabavka koja treba ovih dana da bude raspisana. Očekujem zato da putarski radovi kompletno budu završeni do kraja godine", rekao je Pavličić.

Gradonačelnik je dodao da bi sredinom jula trebalo da se nastavi i izgradnja Somborskog bulevara sa kružnom raskrsnicom, posle čega će se ta deonica spojiti sa Bulevarom cara Lazara. (D.B)

  • Hank

    28.06.2011 17:20
    @Antihank
    Izvini, ali treći put se radi raskrsnica. Od raskrsnice sa semaforima, preko kružnog toka, do dodavanje nečega što liči na isključenje pre kružnog toka. Ne znam kako drugačije ovo nazvati.
    Cela poenta priče je da je potrošeno više para nego što je neophodno.
  • somborski bulevar

    28.06.2011 12:54
    @Bora Liman

    Sasvim tačno. Međutim, sa Somborskim bulevarom je zapelo upravo sa otkupom zemljišta od vlasnika preko čijih placeva treba da prođe trasa. Tačnije, sa jednim od vlasnika, sopstvenikom ogromnog, sređenog placa sa malim pogonom i ogromnim travnjakom, koji traži previše novca. Navodno će se to razrešiti ove godine.
  • Bora Liman

    28.06.2011 11:46
    Završiti započeto
    Nije im loša ideja sa Bulevarom Evrope, ali bi trebali prvo da završe započeti Somborski bulevar, tj. da ga spoje sa Bulevarom Evrope i Bulevarom Cara Lazara. Tu su potrebna ulaganja daleko manja, a one čija će imovina biti oduzeta da se to sagradi treba nekako obeštetiti.
    Takođe treba što pre početi izgradnju podzemnih garaža.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti