Uskoro proširenje i pokrivanje Satelitske pijace

Satelitska pijaca će uskoro biti proširena i pokrivena, a sve zbog planiranih radova na probijanju ulice Bate Brkića preko Satelita ka Futoškom putu.

Satelitska pijaca će uskoro biti proširena i pokrivena, a sve zbog planiranih radova na probijanju ulice Bate Brkića preko Satelita ka Futoškom putu.

U JKP "Tržnica" navode da je za projektovanje i prvu fazu radova predviđeno ulaganje od 21 milion dinara, a da će stanovnici ovog dela grada dobiti modernu pijacu koja će biti uređena poput Limanske pijace.

Direktor Miloš Tubić kaže za 021 da se ne može precizirati kada će početi radovi, jer dosta toga zavisi od Zavoda za izgradnju grada i radova na proširenju ulice Bate Brkića, ali da očekuju da će do kraja godine moći da počnu sa prvim radovima na rekonstrukciji i proširenju Satelitske pijace. Kako je objasnio, ova pijaca će ostati na istom mestu, ali će biti malo uža i proširena na slobodnu površinu pa će imati otprilike isti broj tezgi, ali više lokala.


On navodi i da je želja Tržnice da Satelitska pijaca privuče kupce sa Telepa i Novog naselja, koji su sada okrenuti ka drugim pijaca. Kako je pojasnio, kupcima, posebno mlađim, mnogo više se dopadaju zatvorene pijace i pri tome građani biraju mesta gde na jednom mestu pored voća i povrća mogu da kupe i meso, hleb i druge proizvode. Tubić dodaje da je namera preduzeća da manje pijace u gradu imaju u ponudi više sadržaja i proizvoda. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • vuk

    26.01.2014 08:09
    ko doceka...
    odavno je to trebalo da se uradi.okolina pijace I prilaz su katastrofa.a taj bulevar su I zuti obecavali.kao I bazen.10 godina ima tome
  • bns

    22.01.2014 14:35
    Meni se ne dopadaju zatvorene, nego prozračne pijace. Ono sa Futoškom pijacom je bruka. Mlađa sam i preferiram Riblju pijacu, jer je prostrana i široka. Na Furošku majke sa decom ne smeju ni da priđu, pošto su prolazi uski. Limanska je lepa, ali ako malo bolje zagledate tamo je zaraza Trichomonasom zagarantovana - ima golubljeg izmeta na tone. Zgledajte se samo u suncobrane na toj pijace, ili u podove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti