Uskoro rezultati istrage o trgovini listama čekanja

Rezultati istrage o trgovini listama čekanja onkoloških bolesnika na Institutu u Sremskoj Kamenici uskoro će biti obelodanjeni, kaže za 021 ministar zdravlja Zoran Stanković.
Rezultati istrage o trgovini listama čekanja onkoloških bolesnika na Institutu u Sremskoj Kamenici uskoro će biti obelodanjeni, kaže za 021 ministar zdravlja Zoran Stanković. Prema njegovim rečima, finansijske provere navoda da su pojedini lekari profitirali putem nelegalnog dopunskog rada su gotove i ministarstvo će iz toga izneti svoje zaključke.

"Na Institutu su bili predstavnici Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i finansijska i zdravstvena inspekcija. Njihova ispitivanja su završena i mi ćemo sa rezultatima istrage obavestiti javnost", navodi ministar.

Bez obzira na ministrova obećanja, predsednica udruženja "Doktori protiv korupcije" Dragana Jovanović sumnja da će cela priča o korupciji koja je onemogućila pacijentima lečenje uskoro izaći u na videlo. Prema njenim rečima, već nekoliko meseci u ovom slučaju nema novih dokaza ali ministarstvo i dalje nema snage da uperi prstom u odgovorne. "To se jako dugo razvlači i svi dokazi i sva potrebna dokumenta stoje u nekoj fioci. Sad, to je stvar snage da se konačno krene u definisanje svih tih stvari koje su se izdešavale na Institutu", kaže Jovanovićeva za naš radio.

Podsećamo, putem dopunskog rada neki radiolozi sa Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici zaradili su preko pola miliona evra. Iako je dopunski rad ukinut na preporuku republičkog ombudsmana Saše Jankovića, zasad niko nije odgovarao za enormne zarade stečene u periodu dok su pacijenti oboleli od raka primani posle radnog vremena. (M.Sovilj)

  • TIHOMIR

    20.08.2011 18:46
    STVARNO DACICU....
    Mogao bi bar nešto da završiš?
    Samo počni stani to je strategija....
    Hapsi bre gledaćeš vlast samo na televiziji!
  • 20.08.2011 06:29
    @Rade
    prijavi - ili ne davi.
  • novosadjanka

    19.08.2011 22:01
    nema naslova
    Postvani citacu-cenzuristo komentara,nema mojih upozoravajucih komentara,niste ih objavili.Znam deluju zastrasujuce i cini se da ih je pisala neka ludaca,ali na zalost jako su stvarni-istiniti.Borim se vec duze sa vetrenjacama,a niko nece to da prihvati,da salusa i upozori sve neduzne stare sugradjane.Ovi sto prave liste su mala beba za dr Mengele.Nije kleveta,niti pakost,ni remecene necije privatnosi.Samo upzorenje,jer ta osoba radi sama i nije ni pri jednoj nadleznoj ustanovi.Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti