Uskoro ulaganje u protivgradnu zaštitu Novog Sada

Novi Sad će u narednom periodu uložiti novac u protivgradne stanice i njihovo opremanje i iznaći način da strelci budu plaćeni, kazao je član Gradskog veća Goran Sečujski.
Novi Sad će u narednom periodu uložiti novac u protivgradne stanice i njihovo opremanje i iznaći način da strelci budu plaćeni, što sada nisu, jer Grad nema zakonske osnovu za to, kazao je član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski.

"Već smo ove godine planirali 4,7 miliona dinara za kupovinu raketa, a novac smo obezbedili od zakupa poljoprivrednog zemljišta", kazao je Sečujski za "Dnevnik", dodajući da, ukoliko Grad ne uspe da završi javnu nabavku do kraja sezone, 15. oktobra, dogodine će strelci sigurno dobiti rakete.

Na području Grada Novog Sada ima 13 protivgradnih stanica, ali je devet u funkciji. "Dve protivgradne stanice, u Kaću i u Šangaju, nisu u funkciji jer nema zainteresovnih strelaca, u Begeču je protivgradna stanica na plavnom području, a u Futogu je maletene pokradena", kazao je Sečujski.

Prema njegovim rečima, umesto 12 do 15 raketa, koliko bi svaka protivgradna stanica trebalo da ima, strelci imaju najviše dve.

Sečujski smatra da treba da se donese novi zakon o protivgradnoj zaštiti. Izmene te regulative, napominje, nisu lane prošle u javnoj raspravi, otvorilo se dosta pitanja, a najviše nedoumica je bilo o finansiranju.

"Zato dok se ne usvoji regulativa, Sekretarijat za privredu će predložiti Gradskom veću drugačiju organizaciju i pravnu formu za podršku poljoprivredi jer je od gradonačelnika stiglo zeleno svetlo da se oblast protivgradne zaštite uredi. Trebaće nam pomoć i od Sektora za vanredne situacije pri PU Novi Sad, od njih treba da dobijemo uputstva kako da se protivgradne stanice koje sada ne rade osposobe", istakao je Sečujski.

Podsetimo, kako je radnije 021.rs pisao, strelci koji protivgradnim raketama štite Futog, Kać i Šangaj više ne rade jer im već dve godine nisu isplaćene zarade. Na odbrani je angažovano 18 strelaca kojima po sezoni treba da se isplati ukupno 30.000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti