Usvojen aneks na sporazum o RBV

Vlada Vojvodine usvojila je danas aneks na Sporazum sa republičkom vladom o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine (RBV), koja će biti ugašena zbog velikih gubitaka.
Vlada Vojvodine usvojila je danas aneks na Sporazum sa republičkom vladom o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine (RBV), koja će biti ugašena zbog velikih gubitaka.

U saopštenju je navedeno da će aneks omogućiti izbor banke, koja ponudi najpovoljnije uslove za preuzimanje Razvojne banke Vojvodine.

Aneksom se omogućuje da se obveznicama može trgovati uz prethodno pribavljenu odluku Vlade Vojvodine i pod uslovom prethodno izvršenog prenosa na banku preuzimaoca.

Vlada Srbije i Vlada Vojvodine postigle su krajem prošle godine dogovor o gašenju RVB i prenošenju depozita te banke u neku veliku banku.

Dogovoreno je da od dela aktive RBV bude osnovan Razvojni fond Vojvodine u kojem će 78 odsto vlasništva imati pokrajina, a 22 odsto republika.

  • karlo

    09.02.2013 15:46
    dve vlade
    Kakva je ovo država koja ima dve vlade ?Kojoj vladi treba verovati?Čiji imteres one zastupaju?Ima siaset pitanja na ovu temu ali nema pravog odgovora.Građani Srbije koji stanuju,recimo u Zrenjaninu,imaju dve vlade Vojvođansku i Srbijansku a od svega toga životni standard im svakim danom opada!Za sve to niko nepita građane u čije ime oni govore.Nagoveštavaju moguće nove izbore zbog borbe za vlast i mi građani treba da budemo njihova zamorčad.Dokle ovako?
  • Ваше паре наше паре

    07.02.2013 09:43
    Ди су новци
    Хоће ли губитке сад покривати читава Србија или ће то сама да уради европска регија Војводина?
  • Bo

    06.02.2013 22:23
    Neko reče da će dati ostavku ukoliko se utvrdi da je bilo ikakvih nepravilnosti u poslovanju RBV.taj neko je pogazio reč.Svi znamo ko je u pitanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti