Uzbunjivačicu vraćaju na posao

Profesorka Visoke poslovne škole strukovnih studija Jelena Damnjanović Simić mora biti vraćena na posao, naložila je Inspekcija rada.

Profesorka Visoke poslovne škole strukovnih studija Jelena Damnjanović Simić mora biti vraćena na posao, naložila je Inspekcija rada.

Ona je ukazala na malverzacije direktorke škole Dragice Tomić i dobila status uzbunjivača od Agencije za borbu protiv korupcije, ali joj je, uprkos takvom statusu, uručen otkaz.

Direktorka škole pravdala se da nije "na vreme" dobila obaveštenje o statusu uzbunjivača i tom prilikom rekla da "ovo smatraju potpuno jasnim slučajem i za školu je ovaj proces završen".


"Izvršni odbor sindikalne organizacije škole dao je mišljenje 9. maja da Jelena Damnjanović Simić, koja je dolazila jednom nedeljno ili čak ni jednom nedeljno u školu, nije poštovala svoje radne obaveze. Posle mišljenja sindikata, doneto je rešenje o otkazu ugovora o radu", rekla je direktorka Tomić. Međutim, Inspekcija rada donela je 14. jula rešenje po kom nalaže Visokoj poslovnoj školi da profesorku vrati na posao.

Inspekcija je utvrdila da su prilikom otpuštanja Simićeve, grubo prekršena njena prava, a utvrđeno je da i da je ona redovno i savesno održavala svoju nastavu i konsultacije, ispite, po rasporedu nastavnih aktivnosti, isto kao i drugi profesori. "Utvrđeno je da prilikom otpuštanja Simićeve nije ispoštovan član Zakona o radu o zabrani diskriminacije, tačnije, da svi zaposleni moraju da  budu tretirani podjednako", piše u izveštaju Inspekcije rada.

U rešenju Ispekcije navedeno je da žalba ne odlaže izvršenje, odnosno profesorku moraju odmah da vrate na posao. Simićeva se zamerila direktorki kada je nadležnim služama ukazala da Dragica Tomić nenamenski troši školski novac, između ostalog i za put u Veliku Britaniju na koji je povela muža i prevodioca.

  • Ellvira

    26.07.2014 17:46
    Sindikati odavno ne brane radnike
    Predsednici sindikata dobijaju negde oko 12 procenata na platu iz budžeta. Pa zašto bi onda štitili radnike? Zato ja i nisam član nijednog sindikata i dok ne budu počeli da štite naše interese, ako to ikad bude, neću se učlaniti ni u jedan. Nisam dobila jubilarnu nagradu za 10 ni za 20 godina rada, a predstednika sindikata zabole briga. Kad on dospe do jubilarne nagrade (14 godina unazad) te godine se isplate nagrade. Ja se prosto ne uklapam u termine, nemam sreće. Predsednici sindikata su produžena ruka vlasti!!!
  • 24.07.2014 07:32
    Dosta nam je lopovluka i raznih mahinacija
    Ovo je sramota za državu i njene institucije u Pokrajni,da ovako bahto ponašanje pojedinaca koje su oni verifikovali(nezakonito)dozvoljavaju sve te mutne radnje.O toj školi i mahinacijama bračnog para Tomić pune su novine ,sudstvo,tužilaštvo pretrpani njihovim nezakonitim radnjama ,policija dokazima o raznim mahinacijama a i dalje se ćuti.Izgleda da su dobro potplatili(naravno državnim novcem)pa sad zezaju ceo sistem .Treba ovde staviti tačku na lopovluk u prosveti kao primer drugima,Ipak je ovo prosvetno pedagoška ustanova .
  • Marija Varga

    23.07.2014 15:30
    Inspektorka?
    A kako vi znate da je inspektorka u pitanju? I još je pljujete? U ovom slučaju je pravda pobedila, ne znam koji su vaši motivi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti