Veći deo Budisave dobio kanalizaciju

Završena je izgradnja oko 6 km kanalizacione mreže u delu Budisave.
Završena je izgradnja oko 6 km kanalizacione mreže u delu Budisave.

Zavod za izgradnju grada je prošle godine u Budisavi izgradio preko 7km kanalizacione mreže, a sada je izgrađena mreža koja se prostire u severoistočnom delu naselja. Deo mreže koji je do sada izgrađen pripada slivu 2 i 3 i može da funkcioniše kao samostalna celina, čime su se stekli uslovi da većina domaćinstava u naselju Budisava bude priključena na kanalizaciju.

"JP Zavod za izgradnju grada će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima na rešavanju problema odvođenja otpadnih voda jer nam je krajnji cilj da čitavo naselje Budisava bude pokriveno kanalizacionom mrežom, za šta već postoji izrađena projektna dokumentacija", kaže direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Novoizgrađena mreža u severoistočnom delu naselja obuhvata ulice Petefi Šandora (od Partizanske do Šajkaške), Cara Dušana (od Partizanske do Šajkaške), Šajkašku (od Vojvođanske do Petefi Šandora), Petra Drapšina (od Vojvođanske do Petefi Šandora), Železničku i manji deo Vojvođanske ulice.

Sem izgradnje mreže, ugrađena je hidromašinska i elektro oprema u crpnu stanicu na zelenom pojasu sa parne strane Vojvođanske ulice.  Predviđeno je da prikupljene i prepumpane otpadne vode sa prostora Budisave potisnim cevovodom, dužine oko 1100m, budu odvođene do Kaća, a zatim dalje u gradsku kanalizaciju.

Kanalizaciju u Budisavi pravilo je preduzeće DOO "Bulevar Company", a vrednost investicije je 41.721.594 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti