Velika Povorka tišine za očuvanje parkića kod Muzeja Vojvodine

U okviru borbe za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine, udruženje "Dva minuta tišine" organizuje "veliku povorku tišine", kako bi još jednom ukazali da ova novosadska zelena površina treba da bude sačuvana.
U okviru borbe za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine, udruženje "Dva minuta tišine" organizuje "veliku povorku tišine", kako bi još jednom ukazali da ova novosadska zelena površina treba da bude sačuvana.

Organizatori ove akcije pozivaju sve Novosađane, koji žele da sačuvaju parkić koji se nalazi između Muzeja Vojvodine, Muzeja savremene likovne umetnosti i Arhiva Vojvodine, da im se pridruže u velikoj povorci tišine.

Povorka će se održati u nedelju, 2. avgusta sa početkom u 18 časova. Okupljanje je na Trgu slobode, Trga slobode, a potom će povorka krenuti ka parkiću, noseći u rukama poruke odbrane te zelene površine i poruke predloga gradskim vlastima šta bi sve mogli da naprave na toj zelenoj lokaciji i pri tom je sačuvaju.

"Kako nam se u gradu rapidno smanjuju zelene površine, vreme je da kažemo "dosta!" toj i takvoj "betonskoj" politici. Vreme je da gradski oci počnu da slušaju svoje građane, jer i naš glas treba da se poštuje. Ali prvo neka čuju našu gromoglasnu tišinu, kojom govorimo "Parkić DA, garaža NE!"", poručuju organizatori.

Na samoj lokaciji moći će da se potpiše peticija građana protiv izgradnje garaže.

  • 8

    05.08.2015 11:16
    А ди ће да сераду војвођанске кере?
  • Tihi

    31.07.2015 12:36
    Beton, beton. samo beton!
    Zašto uopšte da se pobunimo protiv "betonizacije" grada? Baš nam je super bilo na plus 47 stepeni! Verovatno treba da izbetoniramo i Dunavski park. Kolika tu tek može garaža da se napravi. A Isu i Bisu da stavimo da naplaćuju parkiranje!
  • podbarac46

    31.07.2015 10:20
    ma kakva povorka tisine,tu treba da bude garaza,a ti sto budu bili u povorci nek svoja kola parkiraju u svojim sobama,posto ovako nece biti mesta,Zivela Garaza!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti