Veliki broj pacijenata zbog visoke temperature

Usled naglog povećanja temperature, Hitnoj pomoći se javljao povećan broj pacijenata sa naglim glavoboljama, povišenim krvnim pritiskom i smetnjama u govoru.
Usled naglog povećanja temperature, Hitnoj pomoći se javljao povećan broj pacijenata sa naglim glavoboljama, povišenim krvnim pritiskom i smetnjama u govoru.

Kako za 021 kaže portparolka Hitne pomoći Sanja Nenadić Pokrajac, juče se Hitnoj pomoći javilo 10 osto više pacijenata u odnosu na prosek, a pojedini su prebačeni na neurologiju pod sumnjom akutnog moždanog udara.

"Ostali pacijenti su nam se javljali uglavnom zbog nedovoljno regulisanog krvnog pritiska, poremećaja srčanog ritma, a ostali koji su se javljali bili su asmatičari. Takođe, imali smo tri slučaja kolapsnih stanja, zbog niskog pritiska kod zdravih ljudi", navodi Pokrajac za 021.

Ona dodaje da su se javljale i zdrave osobe zbog malaksalosti i vrtoglavice uzrokovane velikom razlikom između jutarnje i popodnevne temperature. Portparolka Hitne kaže da je potrebno šest dana da se organizam navikne na visoku temperaturu.

Ona poručuje građanima da hidriraju organizam, uzimaju pet manjih obroka lagane hrane tokom dana i što više vitamina. (S.S.)

  • Doktor feel good

    19.03.2014 16:10
    To je stres
    To je stres od vesti, TV negativnosti i negativnosti bilo gdeu bilo kom dobu dana. Mislite malo pozitivnije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti