Virus Zapadnog Nila zaobišao Novi Sad

U Novom Sadu nije bilo smrtnog slučaja izavanog virusom Zapadnog Nila, a ove godine zabeležen je samo jedan slučaj ove bolesti, pokazuju podaci Istituta za javno zdravlje Srbije.

U Novom Sadu nije bilo smrtnog slučaja izavanog virusom Zapadnog Nila, a ove godine zabeležen je samo jedan slučaj ove bolesti, pokazuju podaci Istituta za javno zdravlje Srbije.

Budući da se ovo oboljenje najčešće prenosi putem ujeda zaraženog komarca, uništavanje ovih insekata bio je prioritet. Portparol "Ciklonizacije" Dario Aćimović kaže da je sezona iza nas je bila izuzetno teška za borbu protiv komaraca, zbog stalne smene kiše i vrelih perioda, uz oscilacije vodostaja Dunava.

"U zaštiti zdravlja građana ključno je tokom cele sezone držati brojnost komaraca pod kontrolom i na vreme prekinuti ovaj lanac prenošenja. Važno je na vreme i efikasno uraditi larvicidne tretmane i ne dopustiti da se komarci razmile po naseljima", kaže on.

Srbija je ove godine država sa najvećim brojem registrovanih slučajeva virusa Zapadnog Nila u Evropi. Prema podacima Instituta, u zemlji je prijavljeno 238 slučajeva oboljevanja, većina u njih Beogradu - 144, a od posledica ovog vrusa umro je 32 ljudi.

 

  • Drugar

    07.10.2013 19:00
    Lažovi
    Ja znam jednog koji je zapatio ovaj virus i završio je u bolnici i on mi rek'o da ih je bilo još tamo i da je jedan tamo skončao.
  • Čekićar

    06.10.2013 20:00
    ccc...
    Ako toliko znaš, onda sigurno znaš i to da se svi ti obrazovani i obučeni ljudi tamo ne pitaju ništa, već rade onako i kako im kažu neki novi klinci.
  • Onaj koji zna

    06.10.2013 19:26
    @Cekicar
    Ako nisi znao Novi Sad je jedan od najzasticenijih gradova u okruzenju od komaraca, a ta firma ima odlicnu tehniku i najiskusnije i najobrazovanije ljude. Zato ne talasaj kad nemas pojma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti