Vodovod otpušta 107 radnika

Rukovodstvo "Vodovoda" planira da smanji broj prekomernih radnika tako što će ponuditi stimulativne otpremnine za 107 zaposlenih.
Rukovodstvo "Vodovoda" planira da smanji broj prekomernih radnika tako što će ponuditi stimulativne otpremnine za 107 zaposlenih. Zaposleni koji ispunjavaju barem jedan uslov za penziju dobiće 400.000 dinara, dok će za one koji će te uslove steći do 2015, otpremnina iznositi prosečnu neto platu za svaki mesec do roka kad bi mogli u penziju.

Izmenama programa poslovanja na poslednjoj sednici Skupštine grada odvojeno je 100 miliona dinara za rešavanje problema prekomernih radnika putem izdašnih otpremnina. U "Vodovodu" radi 667 stalno i oko 90 privremeno zaposlenih radnika, a rukovodstvo firme je procenilo da je to previše. Kako navode u sindikatu ovog gradskog preduzeća, ponuđeni uslovi su više nego zadovoljavajući za radnike.

U upravi preduzeća navode da će do kraja nedelje biti poznato koliko je radnika prihvatilo odlazak u penziju, a prema nezvaničnim informacijama, radi se o najmanje 50 ljudi. Kako navode u "Vodovodu", na upražnjena mesta neće biti dovedeni novi ljudi, već će neki od privremeno zaposlenih preći na stalni platni spisak.

Podsećamo, direktor "Vodovoda" Branko Bjelajac je još ranije govorio da u preduzeću ima previše neradnika i ljudi koji iskorišćavaju svoj status zaposlenih u javnom preduzeću. Pre nekoliko nedelja, i novosadska "Toplana" je odlučila da smanji broj zaposlenih tako što je uručila otkaze za 19 zaposlenih koji su, kako kažu, "ubijali marsovce" na poslu umesto da rade.

  • Jaca

    12.08.2011 20:37
    Ma sto otpustaju ljude pobogu,
    neka nama dignu cenu vode, pa da bude za sve, i iza investicije i plate i administrativne troskove....
    Neka dignu sa tricavih 87 na bar 120, pa ce biti za sve to samo nama nece ni za hleba...
    Mozda da nam pokazu kako brinu u ovim teskim vremenima pa kao smanjuju troskove,ili ce da dele vise preostalim...
    Placamo najskuplje vodu u ~drzavi~, u Evropi, gledano proporcionalno standardu-u svetu!
    Potpuno legalna kradja od naroda-prosto-reket-neznam zasto nismo na ulici...
  • 15.07.2011 22:47
    Za te koji ubijaju marsovce, šta je alternativa? Da se šetaju posle jutarnje kafe po redakcijama, stranačkim prostorijama, kao što je to radio Bjelajac za vreme prethodnog mandata. Za četiri godine, taj čovek nije proveo 4 sata u kontinuitetu u kancelariji.
    Otkaze treba dati menadžerima koji nisu u stanju da organizuju posao. Otkaz se daje nekome ko odbija da radi, a ne koga mrcvare ne dajući mu posao! A kako i da daju kad ne znaju ništa?
  • 15.07.2011 22:39
    Otpremnine i penzije su samo prašina u oči za političku i ličnu čistku koja se priprema kao i u Toplani! Mislim da je zaista bilo dosta priče! Oni ne razumeju ništa, ne rade baš ništa, ne daju posao ljudima, mobinguju, dovode nepismene, kriminalce, narkomane, propale studente, rođake... Vreme je za silu, konkretnu, za uši, prvo dobro zavrnuti, pa vući do kapije! Ako se ne suprotstavimo - bolje nismo ni zaslužili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti