Vodovod uzima 15 miliona evra kredita

Novosadski "Vodovod" zadužiće se kod Evropske investicione banke 15 miliona evra za realizaciju nekoliko kapitalnih projekata u gradu.
Novosadski "Vodovod" zadužiće se kod Evropske investicione banke 15 miliona evra za realizaciju nekoliko kapitalnih projekata u gradu. Član Gradskog veća za finansije Živko Makarić podseća da je taj kredit potpisan još pre sedam godina, ali da ništa od tog novca do sada nije iskorišćeno.

"Vodovod nije povukao ni dinara sredstava zato što prethodna vlast nije imala adekvatne projekte da bi ih Evropska investiciona banka odobrila. Banka je 2008. godine ponudila Gradu da pod, pretpostavljam, istim uslovima dostavi projekte sa kojima će konkurisati za produženje roka za korišćenje kredita", pojasnio je Makarić. On dodaje da će ove godine za projekte biti potrošeno samo milion evra, a ostatak će se rasporediti u naredne tri do četiri godine.

"To je pre svega izgradnja fabrike vode na sremskoj strani, proširivanje fabrike vode na novosadskoj strani, izgradnja filtera koji će dovesti do čistije vode i revitalizacija izvorišta vode", najavio je Makarić uz nadu da će realizacijom ovih projekata biti omogućeno stabilnije funkcionisanje vodovodnog sistema u gradu. (D.B)

  • 17.07.2011 12:17
    Kredit se zove kredit zato što to nisu tvoji novci, već moraš da ih vratiš, sa kamatom.
    Zamislite one prethodne "kretene" - nisu potrošili pare koje nisu njihove!
    A ovi sad imaju sjajne projekte! Kako dresirati valjkastog crva da skače kroz obruč, kako edukovati Novosađane da se kupaju sa pola čaše vode, kako se razladiti na 40 stepeni, bez vode - pljuvati u vis...!
    Lopovčine! Alo bre! Gde su projekti? Ko će to da vraća?
  • e, bas necu

    29.06.2011 08:10
    mirodjija
    Jao pa sto smo na kraj srca?! Pa mora covek da digne kredit kad pare ne rastu na drvecu! Da rast on bi lako, sam je rekao...
    E, kad se setim kad je na celu Vodovoda bio strucnjak ali ne politicki vec strukovni... Ali nije hteo na politicko usavrsavanje...
  • 29.06.2011 06:01
    Treba proveriti tog Makariča malo malo pa uzima neki kredit

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.