Vojvodina se zadužuje dve milijarde za Kamenicu 2

Skupština Vojvodine usvojila je na današnjoj sednici predlog Odluke o zaduživanju pokrajine radi opremanja bolnice Kamenica 2.
Skupština Vojvodine usvojila je na današnjoj sednici predlog Odluke o zaduživanju pokrajine radi opremanja bolnice Kamenica 2.

Kako se navodi, pokrajina će se zadužiti emitovanjem hartija od vrednosti od 2,08 milijardi dinara, a fiksna kamatna stopa iznosiće šest odsto. Za obveznice koje će biti emitovane, rok dospeća biće 15 godina, a novac će biti upotrebljen za kupovinu aparata za zračenje i opreme za tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Pokrajinski sekretar za finansije, Zoran Radoman rekao je da je u ovogodišnjem budžetu predviđeno zaduživanje za 2,08 milijardi dinara. On je podsetio da oprema za Kamenicu 2 nije kupljena zbog problema u javnim nabavkama.

Postupak javne nabavke medicinske opreme za radiološku terapiju je februara obustavljen treći put, iz istih razloga kao i prethodna dva puta - zbog podnošenja zahteva za zaštitu prava Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Na dnevnom redu 41. sednice pokrajinske Skupštine su i izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom Vojvodine, izveštaj Pokrajinskog zaštitnika građana za 2014. godinu, kao i predlog odluke o formiranju skupštinskog Odbora za nacionalnu ravnopravnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti