Za aparate za zračenje stigla jedna ponuda

Firma "Max team D.O.O." iz Beograda jedina je dostavila ponudu za nabavku tri aparata za zračenje na današnjem javnom otvaranju ponuda u Upravi za kapitalna ulaganja.
Firma "Max team D.O.O." iz Beograda jedina je dostavila ponudu za nabavku tri aparata za zračenje na današnjem javnom otvaranju ponuda u Upravi za kapitalna ulaganja.

Za svu potrebnu opremu u pet partija stiglo je ukupno osam ponuda zainteresovanih ponuđača, a dve od njih su odbačene kao neosnovane zbog nepotpune ili neodgovarajuće dokumentacije.

Ukupna cena koju je ponudio "Max team" za tri neophodna aparata iznosi skoro 769 miliona dinara.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković nada se da će postupak uskoro biti završen i naglašava da očekuje i uštede u budžetu za ovu namenu. On kaže da će komisija zadužena za postupak nabavke u najkraćem mogućem roku oceniti pristigle ponude i izabrati najpovoljnije, s obzirom na to da je prošlo tačno godinu dana od početka nabavke.

"U čekanju smo bili 365 dana, ne našom krivicom već zbog činjenice da su se ulagali prigovori kasnije odbačeni u Beogradu. Uslovi konkursa su takvi da se traži najsavremenija oprema po najnižoj mogućoj ceni, a ispunjenje ovih uslova jedino i očekujemo. Verujem da ćemo do kraja jula zaključiti predmetne ugovore i znati kada će se aparati naći u Kamenici", rekao je Malenković i dodao da je Uprava za kapitalna ulaganja "pionir u državi koji je uspeo da sprovede ovakav postupak" pošto je Ministarstvo zdravlja prethodno odustajalo od postupaka vođenih za zdravstvene centre u Nišu i Kragujevcu.

Malenković je rekao da će od eventualnih ušteda u ovoj nabavci, vrednoj milijardu i 200 miliona dinara, moći da se ostvare dodatne nabavke neophodne medicinske opreme.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine Miloš Lučić rekao je da Kamenica trenutno zrači na jednom ispravnom aparatu, s obzirom na to da se već nedelju dana popravlja drugi aparat.

"Iako smo reorganizacijom rada u tri smene uspeli da skratimo vreme pristupa terapiji na dva meseca umesto na više meseci, isto tako je činjenica da je jedan od uređaja star osam, a drugi 11 godina i skloni su kvarovima. Trenutno radimo samo sa jednim uređajem u tri smene već nedelju dana i to je veliko opterećenje za bolesnike", rekao je Lučić.

Malenković je naglasio da očekuje zaključke o pristiglim ponudama do kraja jula, kada će se znati i datum dospeća aparata u objekat Kamenica 2. On je naglasio da će Uprava za kapitalna po okončanju postupka inicirati izmenu Zakona o javnim nabavkama.

"Izmenom Zakona o javnim nabavkama staćemo na kraj interesima ponuđača i trgovaca koji su nadvladali interese pacijenata. Mi više ne smemo da dozvolimo da ijedna procedura bude iznad prava građana", rekao je Malenković.

Podsetimo da je ponuđač "Max team D.O.O." u prethodnih godinu dana podnosio najveći broj prigovora na konkursnu dokumentaciju Uprave za kapitalna ulaganja i tražio njene izmene. Tema javne nabavke bila je na dnevnom redu u Skupštini Vojvodine, kada se govorilo i o sumnjivim obustavljanjima nabavke. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • 30.06.2015 13:21
    jedna
    od toliko ponuda jedna jedina i to bas od ovih sto su se najvise zalili, ko kuka iskuka izgleda, e sad ak se ta firma ugasi u narednih godinu danasta sa garancijama delovima popravkama, zar se nije moglo dogovoriti direkt sa proizvodjacem kao hitna nabavka i izbeci sve druge i trece ruke, ima se moze se aaaaa
  • Excalibur

    30.06.2015 11:48
    Dr. ?
    A sta je sa Siemensom ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti