Za lična dokumenta samo po jedan šalter

U Novom Sadu je oko 95 procenata pripadnika policije u štrajku.
Štrajk Nezavisnog sindikata policije, kojem su se pridružili Sindikat srpske policije, Nezavisni policijski sindikat Srbije i Sindikat vatrogasaca Srbije traje već nedelju dana, a u Novom Sadu je oko 95 procenata pripadnika policije u štrajku.

Kao posledica minimalnog rada koji je na snazi, policija izlazi na teren samo u hitnim slučajevima, kada je ugrožen javni red i mir u većem obimu, kao i za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti. Ove informacije za 021.rs potvrđuje predsednica regionalnog centra Nezavisnog sindikata policije Maja Grujić, koja dodaje i da građani mogu da očekuju rad samo jednog šaltera u salama za izdavanje dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova, ali je radno vreme standardno.

"Radi se od 7 do 21 sat, kao i obično, ali radi samo jedan šalter pa su se napravile gužve. Ne znamo do kada će štrajk trajati, ali mi tražimo da se ispune svi naši uslovi", kaže Grujićeva. Prema informacijama iz šalter sale policije na Bulevaru kralja Petra, a koje važe za sve šalter sale, za izdavanje ličnih karti i pasoša, kao i za podnošenje dokumenata za iste, izdaje se svega 30 brojeva, što znači da građani moraju da dođu i pre radnog vremena kako bi stali u dugačak red i uzeli broj.

Tako Novosađanin Igor S. jutros nije uspeo da preda dokumenta za novu ličnu kartu, iako je preko elektronskog servisa MUP-a za zakazivanje imao termin za predaju dokumenata. "Nisam znao da se izdaje samo 30 brojeva, kao ni da radi jedan šalter, pa sam došao oko 7 ujutru. To je bilo prekasno očigledno, jer su brojevi odavno bili podeljeni", kaže on za 021.

Inače, policija zahteva da im se isplate putni troškovi, isplate jubilarne nagrade, kao i da im se ne skida 10 procenata sa plate, pošto je to već urađeno pre mesec dana. Takođe, kaže Maja Grujić iz Nezavisnog sindikata policije, traži se i ukidanje smenskog i noćnog rada, kojim je policija nezadovoljna. (G.N.)

  • Forca Brutale

    03.10.2014 08:05
    Oj Vojvodino kad ces vec jednom postati drzava da dozivljavamo ovalvu sramotu!?
  • Dale

    03.10.2014 07:18
    Ne skida se vam 10% jer JOS UVEK DOBIJATE JEDNOKRATNI "DACICEV" DODATAK koji primate vec godinu ipo dana i svi cute.
    Kolika to plata treba da bude srpskom policajcu sa zavrsenim kursom i svim privilegijama,beneficijama i zaradama sa strane, dok ucitelji/nastavnici imaju oko 40.000din?
    Koliko vam je dovoljno?
  • Miljana

    03.10.2014 05:59
    Ambrozija prosla, milicija u strajku... idealno vreme za pljacku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti