Za novu direktorku Karlovačke gimnazije izabrana Gordana Radović

Za direktorku najstarije srpske gimnazije, izabrana je sadašnja v.d. direktorka Gordana Radović, saznaje 021.rs.

Voljom Nastavničkog veća i odlukom Privremenog školskog odbora, za direktorku najstarije srpske gimnazije izabrana je sadašnja v.d. direktorka Gordana Radović, saznaje 021.rs.

Na konkurs za izbor direktora Karlovačke gimnazije javilo se tri kandidata, Đuro Matković, diplomirani teolog, Slavica Šokica, profesorka srpskog jezika i Gordana Radović, profesorka nemačog jezika.

Na sednici Nastavničkog veća, kojoj su prisustvovali svi zaposleni, tajnim glasanjem, Gordana Radović je dobila podršku 59 zaposlenih, za Slavicu Šokicu bilo je 40 zaposlenih, dok kandidaturu Đure Matkovića nije podržao niko.

Kako 021 saznaje, sednica privremenog Školskog odbora održana je u četvrtak, 21. maja, i nakon razmatranja dokumentacije kandidata, sagledavanjem volje Nastavničkog veća, Školski odbor je javnim glasanjem jednoglasno odlučio da za direktorku Karlovačke gimnazije sa mandatom od četiri godine bude postavljena Gordana Radović.

Odluka će biti poslata Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje koji treba da da saglasnost.

"Privremeni Školski odbor je sa zadovoljstvom zaključio da na ovaj način Karlovačka gimnazija ponovo u punom kapacitetu može da uspešno nastavi svoju bogatu tradiciju jedne od naših najznačajnih obrazovnih i kulturnih institucija od posebnog značaja", kažu iz uprave ove škole.

Prema nezvaničnim saznanjima, i Pokrajinski sekretarijat trebalo bi da odobri odluku o izboru Gordane Radović za direktora Karlovačke gimnazije, dok će Slavica Šokica nastaviti svoju karijeru u ovoj školi kao redovan profesor lingvistike.

Podsećamo da je prethodna direktorka Slavica Šokica razrešena dužnosti, kao i ceo Školski odbor, zbog nepoštovanja zakona u slučaju učenice koja je izbačena iz škole zbog uvredljivih fotografija profesora. (Gordana Ćosić)

  • NNunited

    22.05.2015 17:18
    ...
    i kakava je razlika izmedju sns-s i ds-a ?
    ovaj slucaj kaze nikakva !
  • -

    22.05.2015 15:26
    -
    zbog ovoga su dobili bele listice.
  • Radmila

    22.05.2015 15:22
    Vidim da Bojan Pajtić kuca poslednje eksere na kovčegu našeg sistema obrazovanja, preko devastacije Karlovačke gimnazije.
    Nisu mi jasni ovi iz SNS-a, koji mu to dozvoljavaju.

    Svi su oni isti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti