Završena preventivna akcija deratizacije

Preventivna akcija zaštite zdravlja građana i njihove imovine od glodara na području Novog Sada je završena, saopštila je Ciklonizacija.

Preventivna akcija zaštite zdravlja građana i njihove imovine od glodara na području Novog Sada je završena, saopštila je Ciklonizacija.

Akcija sistematske deratizacije obuhvatila je sva naseljena mesta na području grada, kao i sve gradske mesne zajednice. Tokom akcije građani su dobili preparat "Mamak B". Reč je o preparatu najnovije generacije sa odloženim delovanjem koji je pokazao veliku efikasnost, a građani čiji prostori nisu bili infestirani i gde preparat nisu postavili operativci, dobili su uputstva za upotrebu i mere opreza. Iz Ciklonizacije apeluje na građane da ne lageruju preparat, već da ga koriste čim uoče problem sa glodarima.

- Preventivna deratizacije je jako važna jer je ovo deo godine kada se glodari povlače sa otvorenog u stambene objekte i skladišta. Posebno je to važno u seoskim domaćinstvima jer glodari prate hranu, ali ni grad nije pošteđen ovih problema - kaže portparol Ciklonzacije Dario Aćimović.

Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da glodari širom sveta godišnje pojedu ili unište oko 33 miliona tona hrane namenjeno ljudskoj ishrani, tako da se na taj način gubi pet odsto ukupne proizvedene hrane u svetu.

  • hmh

    28.01.2013 18:39
    koincidencija su trovanja pasa i ova deratizacija? nisam baš siguran.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti