Zbog epidemije gripa zabrana poseta na klinikama KCV

U svim klinikama KCV od danas je uvedena mera zabrane poseta zbog proglašene epidemije gripa.
U svim klinikama KCV od danas je uvedena mera zabrane poseta zbog proglašene epidemije gripa.

Institut za javno zdravlje prvo je proglasio epidemiju na četiri klinike i to na Klinici za hematologiju, Klinici za gastroenterologiju, Klinici za endokrinologiju i Klinici za nefrologiju.

S obzirom na to da je uočeno i povećanje broja pacijenata sa oboljenjima sličnim gripu, zabrana poseta pacijentima proširena je i na Kliniku za infektivne bolesti, da bi zatim bila uvedena na nivou celog Kliničkog centra Vojvodine (na svim klinikama KCV, Urgentnom centru i Betaniji), počevši zvanično od 05. marta 2015.godine do daljnjeg.

"Tokom prethodne nedelje registrovana je pojačana aktivnost virusa gripa koja se nalazi iznad srednjeg praga intenziteta. Kod nas je izolovan pandemijski soj gripa tipa AH1N1 kao i soj AH3N1. Zabrana poseta je standardna procedura kako bi se zaštitili naši bolesni pacijenti, jer oni ako bi dobili grip, to bi po njihovo zdravlje moglo da bude fatalno", objašnjava za 021 epideiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine Snežana Medić.

Institut za javno zdravlje Vojvodine dao je preporuku za suzbijanje epidemije u klinikama zahvaćenim epidemijskim širenjem gripa, koje su identične sa merama predložene iz 2013. godine.

Inače, trenutno u Evropi vlada velika epidemija gripa, koja je zahvatila čak 35 zemalja sa više hiljada ljudi, obolelih od virusa gripa soja AH3N3.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti