Zelenilo kosi na Klisi i u Futogu

JKP "Gradsko zelenilo" saopštilo je da se njihove ekipe danas nalaze na Klisi i kose korovske površine, gde je u velikom procentu primećena ambrozija.

JKP "Gradsko zelenilo" saopštilo je da se njihove ekipe danas nalaze na Klisi i kose korovske površine, gde je u velikom procentu primećena ambrozija.

Radi se na dolmi, između dva mosta na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, u ulicama Stefana Dečanskog i Živojina Ćuluma, iza Tempa i oko Sportskog centra na Klisi. Radovi na ukalanjanju ambrozije u Futogu privode se kraju, a za sledeću nedelju planirano je košenje korova u Nemanovcima, na Čeneju i Pejićevim salašima.

Iz ovog preduzeća navode i da su poslovi na košenju korova znatno ubrzani u poslednje vreme zbog toga što je preduzeće od firme "Conquest" iz Novog Sada dobilo na korišćenje mašinu tarup, koja zamenjuje rad 15 radnika. Dnevno, ovom mašinom može da se pređe površina od 1,5 hektara.

U Zelenilu kažu da je košenje zelenih površina, a posebno blokovskog zelenila na Limanima završeno, a u tom delu grada u toku je orezivanje žive ograde. Istovremeno se radi na uklanjanju suvih i bolesnih stabala po gradu. Ove godine su oborili oko 300 stabala za koje je procenjeno da su opasna po bezbednost građana. Po završetku vegetacionog perioda njih će zameniti mlada i zdrava stabla, otporna na gradske uslove.

  • 29.08.2014 12:05
    Mogu da je kose do mile volje, kad je poenta iscupati je sa korenom. Tako se nece pojaviti na istom mestu i sledece godine.
  • 29.08.2014 11:39
    Možda nije loše da malo "ocvikaju" i stabla čije grane dodiruju elektro-vodove?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti