Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Požar u Bruklinu, dvoje poginulo, 10 povređeno

U požaru koji je progutao stan u zgradi u Bruklinu stradali su 58-godišnji muškarac i 56-godišnja žena, a deset osoba je povređeno, uključujući četvoromesečnu devojčicu i tromesečnog dečaka.

VIDEO: Rekordnih 12 tona kokaina zaplenjeno u Kolumbiji

Policija je u sredu zaplenila više od 12 tona kokaina u vlasništvu glavne kolumbijske kriminalne bande, što je najveća zaplena u dugotrajnoj nacionalnoj borbi protiv krijumčarenja narkotika, izjavio je kolumbijski predsednik Huan Manuel Santos.

Objavljeni detalji prijave protiv Ivice Todorića

Slovenački portal "Siol" objavio je detalje prijave koju je zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo podiglo protiv Ivice Todorića, a iz kojih proizlazi da je vlasnik "Agrokora" nezakonito prisvojio 173 miliona evra dobiti.

Marin Le Pen može pred sud, oduzet joj imunitet

Francuski parlament ukinuo je danas liderki krajnje desnice Marin Le Pen imunitet od krivičnog gonjenja, čime je dao zeleno svetlo za početak sudskog procesa protiv nje zbog objavljivanja jezivih prizora nasilja Islamske države na Tviteru.

I Severna Katalonija u Francuskoj želi da se otcepi

Dok se u Španiji nastavljaju previranja u vezi sa katalonskim proglašenjem nezavisnosti i francuska pokrajina poznata kao Severna Katalonija uključila se u dramu, sa željom da se otcepi od Francuske i ujedini se sa nezavisnom Katalonijom.

Mogerini: SAD ostaje u nuklearnom sporazumu

Kongresmeni SAD nagovestili su da planiraju da osiguraju da se SAD pridržava nuklearnog sporazuma sa Iranom iz 2015. godine, uprkos tome što je predsednik SAD Donald Tramp pričao da će se povući iz sporazuma, rekla je danas šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini.