Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Kadeti prvaci sveta u odbojci

Kadetska reprezentacija Srbije u odbojci odbranila je titulu prvaka sveta, pobedom nad Španijom, posle pet setova, 25:23, 25:19, 39:30, 14:25 i 15:11.

Odbojkašice osvojile bronzu na Gran priju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na svom premijernom nastupu na Gran priju! U borbi za treće mesto, naše devojke bile su bolje od svetskih prvakinja, odbojkašica Rusije, sa 3:0 (25:21, 25:20, 25:16). Izabranice Zorana Terzića su smogle snagu, nakon neizvesnog polufinala i poraza od Amerikanki, da pruže još jednu sjajnu partiju u Makau i po drugi put savladaju Ruskinje na ovogodišenjem Gran priju. Ovog puta, pobeda je imala daleko veći značaj, pa su se devojke okitile jednom od medalja. Nakon poraza u polufinalu, selektor Zoran Terzić nije bio nezadovoljan, istakavši da su devojke dostigle maksimum ovim rezultatom. Od 09.30 u finalnoj utakmici koja odlučuje pobednika ovogodišnjeg Gran prija sastaju se reprezentacije SAD i Brazila. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na svom premijernom nastupu na Gran priju. U borbi za treće mesto, naše devojke bile su bolje od svetskih prvakinja, odbojkašica Rusije, sa 3:0 (25:21, 25:20, 25:16).

Stanojević: Srpski fudbal nije mrtav

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da se nikako ne slaže sa ocenama srpskih medija da je "posle eliminacije vecitih rivala od Šamroka i Rena sa evro-scene umro srpski fudbal".

Srbija sa pet posada na SP u veslanju

Na Bledu će u nedelju početi Svetsko prvenstvo u veslanju koje će trajati do 4. septembra, a na kojem će se za medalje u osam disciplina u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji i "vize" za Olimpijske igre u Londonu boriti 455 posada i 1213 takmičara iz 68 zemalja.

Tomaševićeva u finalu SP

Atletičarka Dragana Tomašević plasirala se danas u finale u bacanju diska na Svetskom prvenstvu u južnokorejskom gradu Daeguu, pošto je ostvarila osmo vreme u kvalifikacijama.

Španovićeva ne skače

Nacionalna rekorderka u skoku u dalj (6.78m) Ivana Španović neće se pojaviti u kvalifikacijama na Svetskom prvenstvu zbog problema sa skočnim zglobom koji je povredila tokom priprema.

Počinje SP u atletici

Južnokorejski Daegu domaćin je prvenstva sveta u atletici koje se održava od danas do 4. septembra, a na kojem učestvuju takmičari iz 202 zemlje.

Barseloni i Superkup Evrope

Barselona je osvojila Superkup Evrope. Šampion Evrope savladao je pobednika Lige Evrope, Porto, na stadionu u Monaku - 2:0 (0:0).

Odbojkašice u polufinalu Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale završnog Gran pri turnira u kineskom Makauu kao prva u grupi, pošto je danas u trećem kolu savladala selekciju Tajlanda sa 3:0, po setovima 25:23, 25:22, 25:23.

Milinković menja Stanojevića?

Sportski listovi su dan posle šokantne eliminacije Partizana iz završne faze kvalifikacija za Ligu Evrope od irskog Šamroka već ukazali na to ko bi mogao da bude naslednik Aleksandra Stanojevića na klupi crno-belih.