Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Uhapšeno 200 nemačkih huligana

Austrijska policija uhapsila je u Beču, gde je odigrana kvalifikaciona fudbalska utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo između selekcija Austrije i Nemačke, više od 200 nemačkih huligana.

Odbojkaši Srbije izgubili od Finske

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Beogradu od selekcije Finske sa 3:1 (25:27, 26:24, 25:20, 27:25) u prvoj utakmici drugog vikenda C grupe Svetske lige.

Federer zaustavio Đokovića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu Rolan Garosa od Rodžera Federera sa 3:1 (6:7, 3:6, 6:3, 6:7) i time je okončao svoju seriju od 41 pobede u nizu.

Kažnjeni Vojvodina i Partizan

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da oštro kazni učesnike prekinutog meča finala Kupa Srbije koji je, posle napuštanja terena od strane igrača Vojvodine, registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Partizana.

Partizan u pohodu na sedmu evropsku titulu

Vaterpolisti Partizana pokušaće u Rimu da se domognu sedme titule prvaka Evrope, a prva prepreka na tom putu im je zagrebačka Mladost, sa kojom se sastaju večeras od 19.30h u prvom meču polufinala fajnal-fora Evrolige.

Zimonjić i Srebotnik nisu odbranili titulu

Teniser Srbije Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik iz Slovenije nisu u četvrtak uspeli da odbrane titulu na Rolan Garosu, pošto su izgubili od Kejsi Delakve iz Australije i Skota Lipskog iz SAD sa 1:2 (6:7, 6:4, 7:10).

FIBA se izvinila Srbiji za grešku na SP

Predsednik Svetske košarkaške federacije (FIBA) Ivan Menini izvinio se u Beogradu zbog sudijske greške u polufinalu svetskog prvenstva u Turskoj, ali je pozvao Srbiju da gleda u budućnost.

Zimonjić i Lodra bez finala

Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Lodra nisu uspeli da se plasiraju u finale Otvorenog prvenstva Francuske u dublu, pošto su danas u polufinalu izgubili od Belorusa Maksa Mirnija i Kanađanina Danijela Nestora sa 7:6, 7:6.

Partizan ubedljivo do pobede

Košarkaši Partizana odneli su ubedljivu pobedu nad košarkašima Hemofarma rezultatom 85:60 (22:12, 27:16, 19:18, 17:14) i tako sjajno započeli finalnu seriju Superlige.

Blater ponovo na čelu FIFA-e

Dosadašnji predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater danas je ponovo izabran na tu funkciju na Kongresu FIFA u Cirihu.

Zimonjić i Srebotnikova u finalu

Teniser Srbije Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik iz Slovenije plasirali su se u finale mešovitog dubla na Rolan Garosu, pošto su savladali Nadju Petrovu iz Rusije i Džejmija Mareja iz Velike Britanije sa 2:0 (7:6, 7:6).

Majami poveo u finalu NBA lige

Košarkaši Majami Hita pobedili su u noći između utorka i srede ekipu Dalas Maveriksa sa 92:84 u prvoj utakmici finala plej-ofa NBA lige.