Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Kadeti Nemačke u finalu EP

Kadetska fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u četvrtak u finale Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina pošto je pobedila selekciju Danske sa 2:0.

Jankovićeva u četvrtfinalu Rima

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale VTA turnira u Rimu, pošto je u trećem kolu savladala Anabel Medinu Geriges iz Španije sa 6:4, 2:6, 6:2.

Disciplinska prijava protiv Vojvodine

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je danas odlučio da podnese dicsiplinsku prijavu protiv delegata i sudija finalne utakmice Kupa Srbije, i protiv Fudblaskog kluba Vojvodina, njegovog rukovodstva, članova stručnog štaba i igrača.

Zimonjić i Lodra u četvrtfinalu Rima

Nenad Zimonjić i Mikael Lodra plasirali su se u četvrtfinale ATP turnira u Rimu u konkurenciji parova, pošto su danas u drugom kolu savladali Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Belgijanca Gzavijea Malisea sa 6:2, 6:4.

VIDEO: Vojvodina napustila finale Kupa zbog suđenja

Fudbaleri Partizana osvojili su 12. titulu nacionalnog Kupa nakon pobede nad Vojvodinom od 2:1, ali je meč obeležio veliki skandal. Naime, Novosađani su nezadovoljni odlukama sudije Veselinovića napustili teren i nakon 15 minuta arbitar iz Valjeva je odsvirao kraj.

Viktor i Ana poraženi

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala turnira u Rimu pošto je danas u šesnaestini finala izgubila od Belgijanke Janine Vikmajer s 2:1 u setovima - 2:6, 7:6 (7:4), 6:3. Ništa bolje nije prošao ni Viktor Troicki, koji je poražen u drugom kolu Rima od domaćeg tenisera Potita Staračea sa 2:0.

Jankovićeva u osmini finala

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala WTA turnira u Rimu, pošto je danas u drugom kolu ubedljivo savladala Čehinju Lusi Safarovu sa 6:0, 6:3.

FIFA traži dokaze o korupciji

Svetska fudbalska federacija (FIFA) zatražila je od ljudi koji su predvodili kandidaturu Engleske za domaćina Svetskog prvenstva 2018. godine da pruže dokumentovane dokaze za navode da su pojedini čelnici FIFA umešani u primanje mita.

Đoković u osmini finala Rima

Teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala turnira u Rimu, pošto je savladao Poljaka Lukaša Kubota sa 2:0, po setovima 6:0, 6:3.

Srbija za sada ima devet olimpijaca

Srpski sportisti za sada su izborili devet mesta za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, saopšteno je na sednici Predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije. Strelci, plivači i jedan atletičar za sada sigurni putnici u London.

Mladi reprezentativci Srbije ispali sa EP

Fudbalska reprezentacija Srbije za igrače do 17 godina izgubila je danas u Inđiji od Engleske sa 0:3 (0:3), u trećem kolu takmičenja u Grupi A, i tako završila takmičenje na Evropskom prvenstvu. Srbija je poslednja u Grupi A sa jednim bodom.

Jelena i Ana pokvarile plasman

Jelena Janković pokvarila je plasman za dve pozicije i na danas objavljenoj WTA listi zauzima deveto mesto, Ana Ivanović je pala za pet mesta i sada je 22. dok je Bojana Jovanovski napredovala za pet pozicija i nalazi se na 53. mestu.

Đoković se približio Nadalu

Novak Đoković je na ATP listi i dalje drugi teniser sveta sa 1.805 bodova zaostatka, ali to je samo prividno stanje jer će Rafaelu Nadalu prošlogodišnji osvojeni bodovi iz Madrida biti oduzeti tek sledeće nedelje.