Juventus plaća odštetu navijaču zbog uvreda na stadionu

Sud u blizini Napulja naredio je danas fudbalskom šampionu Italije da plati 3.000 evra odštete navijaču Napolija koga je uvredilo skandiranje na stadionu u Torinu tokom prvenstvene utakmice ova dva tima.
Sud u blizini Napulja naredio je danas fudbalskom šampionu Italije da plati 3.000 evra odštete navijaču Napolija koga je uvredilo skandiranje na stadionu u Torinu tokom prvenstvene utakmice ova dva tima.

Sud je doneo čudnu odluku da Juve advokatu Đovaniju De Anđelisu mora da plati 305 evra za cenu ulaznice za stadion, voznu kartu i boravak u Torinu, kao i 1.000 evra za nanetu moralnu štetu. Uz to i pravne troškove za prvo i drugo suđenje, preneli su danas italijanski mediji.

Uprava "stare dame" moraće da plati ukupno 3.000 evra De Anđelisu, koji je bio uvređen skandiranjem na stadionu Juventusa 10. novembra 2013. godine. On je morao ranije da izađe sa stadiona, a sud je presudio da je atmosfera na stadionu postala "nepodnošljiva" zbog stalnog vređanja Napolitanaca.

"Tokom prvog poluvremena navijači Juventusa su razvili transparent koji priželjkuje erupciju Vezuva, kao i smrt Napolitancima. Transparent je bio na sredini tribine, onda je spušten niže, a redari ga nisu uklonili. Juventus mora da snosi odgovornost zato što zaposleni u klubu nisu preduzeli nikakve korake da zaustave sramno poašanje svojih navijača", piše u obrazloženju presude.

Sudija je naveo da se na stadionu ni preko razglasa nije čuo poziv da se prestane sa vređanjem, što bi, kako je navedeno, "bio jasan znak da se takvo ponašanje osuđuje".

U Italiji se sudovi prema antinapolitanskom skandiranju odnose isto kao i prema rasističkom, što dovodi do potpune ili delimične zabrane prisustva publike utakmicama.

  • Nišlija

    24.05.2015 16:02
    @Severac
    Da te Tuta nauči nečemu: imenica "bog" se piše malim slovom kada se pominje u izrekama tipa "ne dao ti bog". To možda nije u vašem kroacijskom krasnopisu tako, ali u srpskom jeziku jeste.
    Bolje Bugarin nego severnjak.




  • severac

    24.05.2015 07:38
    @Tutu Bugarina
    Opet haluciniras, gde se pominju "poluloptasti ljudi"?
    A vidim da se zamlacujem sa Tutom koji misli da je Biblija puna pravopisnih gresaka te Bog pise sa velikim slovom, ma da sta oni znaju ima tu pametnijih...
  • Nišlija

    23.05.2015 16:23
    @Severac
    Ne znam da li se popilo, jer se meni ne priviđaju "poluloptasti ljudi".
    Tako da i dalje stoji konstatacija: ne dao bog da nas vi hranite.

    PS. "bog"-malim slovima u ovom kontekstu pošto se već držimo forme, a ne suštine, inače hvala na ukazanoj grešci u brzom kucanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.