Košarkaši Srbije pobedili Slovence pred šampionat Evrope

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je je posle produžetka selekciju Slovenije sa 95:88 u prepunoj hali "Borik" u Banjaluci, u poslednoj proveri pred start šampionata Evrope.
Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je je posle produžetka selekciju Slovenije sa 95:88 u prepunoj hali "Borik" u Banjaluci, u poslednoj proveri pred start šampionata Evrope.

Izabranici Aleksandra Đorđevića zabeležili su osmu pobedu na pripremama za EP, uz jedan poraz, a drugi put savladali selekciju Slovenije u samo dva dana.

Reprezentacija Slovenije vrlo motivisano ušla je u duel i od starta stavila do znanja Srbiji da ozbiljno i takmičarski shvata utakmicu. Odbrana srpskog tima nije bilo na prepoznatljivom nivou na početku susreta, pa su Slovenci lako dolazili do poena i početkom druge četvrtine stekli 14 poena razlike. Srbija je ipak do kraja poluvremena uhvatila rezultatski priključak, te je na odmor otišla sa četiri poena minusa.

U nastavku srpska selekcija je zaigrala dosta bolje, u napadu je sjajno funkcionisao tandem Teodosić-Raduljica, i ubrzo je uspela da preokrene rezultat. U neizvesnom finišu Slovenija je imala šut za pobedu, ali je Zagorac promašio za tri poena i otišlo u produžetke, u kojima je Srbija ipak slomila otpor "žilavog" protivnika.

Košarkaši Srbije prvi meč na Evropskom prvenstvu igraju 5. septembra protiv Španije u okviru B grupe, gde su još Nemačka, Italija, Island i Turska.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).