Srbija večeras protiv SAD u borbi za novo svetsko zlato

Sve je spremno za večerašnje finale Mundobasketa u Španiji u kom se sastaju Srbija i SAD.
Sve je spremno za večerašnje finale Mundobasketa u Španiji u kom se sastaju Srbija i SAD.

Amerikanci su favoriti, ali s obzirom na partije koje je srpski tim pružio u mečevima s Grčkom, Brazilom i Francuskom, ništa nije nemoguće.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ističe da njegov tim ima nameru da odigra što je moguće bolju košarku u finalu, bez obzira na rezultat. "Uradili smo veliku stvar, ali nije gotovo, imamo još jedan meč. Mi hoćemo da igramo protiv Amerikanaca", rekao je Đorđević.

On je poručio da će se njegov tim znanjem, verom i zajedništvom suprotstaviti selekciji SAD. "Na košarkaškom terenu je sve moguće, nema nepobedivih. Čuda su se u prošlosti dešavala. Nemam razloga da ne verujem da ne mogu i u budućnosti. Na nama je da odigramo najbolje što možemo, tražimo perfektnu utakmicu u finalu", rekao je Đorđević.

Naglasio je i da su misli svih članova reprezentacije usmerene samo ka jednom cilju - što boljoj igri u finalu, bez obzira na rezultat. "Amerikanci imaju toliko igrača na klupi da jednostavno tim ritmom melju protivnika, pogotovo u drugom poluvremenu. Treba da igramo poen za poen", rekao je Đorđević i dodao da i "Amerikanci imaju slabih tačaka".

Miloš Teodosić ističe da Srbija nije stigla do finala da bi ga izgubila. - Amerikanci su bez sumnje veliki tim. Ali mi sigurno ne idemo na tu utakmicu da je izgubimo - rekao je Teodosić.

Selektor američke košarkaške reprezentacije Majk Kžiževski izjavio je da su se Srbija i Amerika zasluženo našle u borbi za zlato.

- Srbija je tim koji je odlično vođen sa klupe i to će biti teška utakmica za nas. Sa snimaka koje sam gledao vidim da Đorđević ima sjajan odnos sa svojim igračima. On je očigledno "igrački trener", igrači igraju sa tim duhom koji je i on imao - izjavio je Križevski.

Kapiten nacionalnog tima SAD Džejms Harden rekao je da njegova ekipa zna dobre i loše strane selekcije Srbije, ali da je njen cilj zlato.

- Znamo šta je to što oni rade, znamo njihove dobre i loše strane. Sjajno šutiraju, Srbija je ekipa koja nikada ne odustaje", rekao je Harden.

Američki mediji danas pišu da je njihov tim apsolutni favorit i da bi svaki drugi rezultat, osim titule, bio veliko iznenađenje. Inače, poslednji put smo igrali protiv Amerikanca na SP 2002. godine u Indijanopolisu gde smo, pod imenom Jugoslavija, osvojili titulu. Tada je NBA tim eliminisan još u četvrtfinalu.

Naš nacionalni tim od 2009. godine nije osvojio medalju na velikom takmičenju i sam plasman u finale predstavlja ogroman uspeh za srpsku košarku. Bez obzira na ishod, organizovan je svečani doček košarkaša ispred Starog dvora u Beogradu, u ponedeljak od 20h, a u slučaju lošeg vremena doček će biti u Beogradskoj areni.

Finale se igra večeras od 21h u Madridu, a za Novosađane je organizovano kolektivno gledanje na velikom ekranu koji će se nalaziti na Štrandu.

  • Chiske

    14.09.2014 20:02
    @Coa
    A ti nemoj da citas komentare.
    Eto resenja...
    Otkud ti znas dal on trosi novac na internet? Mozda je otisao kod nekog pa napisao komentar?
    Nema mozga, nema mozga...
  • мики

    14.09.2014 17:34
    @Anonimus
    То што је теби празан фрижидер и што кукаш је само доказ да си неспособни циник који ништа друго не зна осим да пљује један овакав успех.
    А пошто имаш пара за интернет не верујем ти да ти је празан фрижидер. Празна ти је глава јер је цинизам и комплекс ниже вредности појео мозак!
  • 14.09.2014 17:00
    Nadam se da ce ih ameri razbiti istorijskim rezultatom. Podrska pretucenom momku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).