Hamilton novi šampion Formule 1

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton osvojio je danas titulu prvaka sveta u Formuli 1, pošto je pobedom na trci za Veliku nagradu Abu Dabija zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu.
Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton osvojio je danas titulu prvaka sveta u Formuli 1, pošto je pobedom na trci za Veliku nagradu Abu Dabija zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu.

Hamilton je u poslednju trku u šampionatu ušao sa 17 bodova prednosti u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga, koji je stazu "Jas Marina" završio na 13. mestu. Upravo je Rozberg bio najveći konkurent za osvajanje titule, s obzirom da su organizatori Formule 1 prvi put u istoriji ovog takmičenja odlučili da se na jendoj trci bodovi dupliraju.

Britanac je do 11. trijumfa u ovogodišnjem šampionatu, a 33. u karijeri došao u vremenu od 1:39:02.619 sata i tako stavio tačku na uspešnu sezonu. Hamilton je postao prvi Britanac koji je osvojio više od jedne titule šampiona Formule 1, posle Dzekija Stjuarta kome je to pošlo za rukom 1971. godine. Tamnoputi vozač je bio najbolji i 2008. godine.

Odlučujujuću trku Formule 1 posmatrao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji se nalazi u dvodnevnoj radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), na poziv prestolonaslednika Abu Dabija Muhameda bin Zajeda.
  • Ulinsky

    23.11.2014 16:30
    Zasluzeno nema sta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.