Kličko najavio revanš meč protiv Fjurija

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko rekao je da će se opet boriti sa Tajsonom Fjurijem pošto ga je Britanac pobedio u borbi za titulu u Diseldorfu.
Ukrajinski bokser Vladimir Kličko rekao je da će se opet boriti sa Tajsonom Fjurijem pošto ga je Britanac pobedio u borbi za titulu u Diseldorfu.

Fjuri (27) je u subotu uveče napravio jedno od najvećih iznenađenja u istoriji teške kategorije, prekinuvši devetogodišnju vladavinu mlađeg od braće Kličko. Britanac je Klička pobedio na poene i tako postao svetski šampion u veruijama WBA, IBF i WBO.

U ugovoru koji su Kličko i Fjuri potpisali pre dogovaranja prve borbe postoji opcija revanša, koji je Ukrajinac odlučio da iskoristi, ali se za sada ne zna gde će meč biti – u Nemačkoj ili Velikoj Britaniji. "Izubio sam borbu, ali je borac i dalje u meni. Uskoro ćemo se dogovoriti kada i gde će biti revanš, pa ćemo sve obavestiti", rekao je Kličko.

Fjuri je istakao da se slaže sa Ukrajincem i da se raduje revanšu. "Volim izazove. Želim da budem veliki šampion i naravno da bih voleo ovo da uradim ponovo. Ko zna šta revanš donosi. Mogu samo da kažem da će biti eksplozivan", naglasio je Fjuri.

Upitan zašto je malo udarao desnom rukom, a imao je samo 18 snažnih udaraca tokom cele borbe, Kličko je rekao: "Ruka mi nije povređena i trebalo je to da uradim, ali posle udaraca levom rukom nisam mogao da imam eksplozivnost kakvu sam želeo. Voleo bih da sam imao više čistih udaraca. Tajson je bio brz i nisam mogao da pronađem pravi odgovor".

Stariji od braće Kličko Vitalij, i sam nekadašnji svetski šampion u teškoj kategoriji, a sada gradonačelnik Kijeva, istakao je da je šokiran kako je njegov brat izgledao u ringu. "Znam koliko je Vladimir dobar, a to nije pokazao protiv Fjurija. Znam njegovu snagu, ali nisam video ništa od toga. Možda je to bilo samo loše veče, ali sam siguran da će Vladimir iskoristiti priliku za revanš i pokazati se u pravom svetlu", naglasio je stariji Kličko.

  • Novosađanin

    29.11.2015 14:32
    Iznenađen
    "Stariji od braće Kličko Vitalij,...istakao je da je šokiran kako je njegov brat izgledao u ringu." A tek kladioničari širom sveta koliko su bili iznenađeni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.